اگر شما در دسته کسانی باشید که زیاد با مقوله مهمانیدادن آشنا نیستند، مروراین مقاله برایتان مفید خواهد بود و شما را از سردرگمی برای برگزاری مهمانی شام و ناهاری نجات میدهد.
۱. کسانی را دعوت کنید که برایتان عزیزند و به آنها اعتماد دارید
اگر از کسی خوشتان نمیآید یا تصمیم ندارید با او رابطهای داشته باشید، در مهمانیهایتان دعوتش نکنید. حضور چنین کسانی در مهمانی باعث میشود انرژی خوبی پیدا نکنید. اگر هم کمی عمیقتر به ماجرا نگاه کنید، متوجه میشوید این کار مصداقی از دورویی است.
چرا باید کسی را به خانه دعوت کنید که برایتان بهاندازه کافی عزیز نیست؟ در این صورت، شما صاحبخانهاید و باید جلوی مهمان فیلم بازی کنید و از حضورش ابراز خوشحالی کنید! این ابراز خوشحالی واقعی نیست. بهتر است که اصلا چنین فردی را دعوت نکنید. شما که نمیخواهید دورو باشید. میخواهید؟
۲. زمانی مشخص را برای مهمانی تعیین کنید
باید بدانید مهمانها حوالی چه زمانی به خانهتان میآیند. دعوتکردن را هم به روز نزدیک به مهمانی موکول نکنید. دستکم ۱ هفته قبل از مهمانی برنامهاش را بچینید و به مهمانها اطلاع دهید. از آنها رسمی و با ذکر دقیق زمان و تاریخ مهمانی دعوت کنید.
اگر مهمانی رسمی و مهم است، حتی زودتر از ۱ هفته قبل از آن به مهمانها دربارهاش اطلاع بدهید. یادتان باشد مهمانها هم کاروزندگی دارند و باید برای حضور در مهمانیتان برنامه ریزی کنند. البته زمان و وقتشناسی مهم است، اما این نکته را هم بهخاطر بسپارید:
اگر مهمانها بهرغم تعیین زمان مهمانی دیرتر آمدند، آنها را بازخواست نکنید و ادامه مهمانی را به طعنهزدن درباره این موضوع نگذرانید! دلیل دیرآمدنشان هرچه باشد نباید مدام این موضوع را یادآوری و اوقات خودتان و دیگران را تلخ کنید. از ادامه مهمانی لذت ببرید. همین!
۳. به علایق غذایی مهمانها دقت کنید و حساسیتهایشان را بدانید
برای نمونه، باید بدانید مهمانتان گیاه خوار است یا خیر. اگر سینی کبابی بهغایت لذیذ هم جلوی چنین فردی بگذارید، برایش ناخوشایند خواهد بود. لذتبردن از غذا مهمانی را برای شما و مهمانهایتان خوشایندتر میکند.
در تماستان با مهمان از او بپرسید به چهچیزهایی حساسیت دارد و کدام غذاها برایش ناخوشایند است. دقیق و بیتعارف باشید و از مهمان بخواهید با شما راحت باشد.
۴. خانه را تمیز و مرتب کنید
تمیز کردن خانه یا محل پذیراییتان از مهمانها به آنها نشان میدهد برایشان ارزش قائلید و بهطور کامل آماده پذیرایی هستید. جاروکشیدن، جمعوجورکردن نابسامانیها و بههمریختگیها، و ایجاد محیطی آرام و زیبا و تمیز به داشتن مهمانی خوشایند کمک زیادی میکند.
اگر سگ، گربه یا هر حیوان دیگری در خانه دارید، به این توجه داشته باشید که برخی از آدمها شاید از آنها بترسند. در این صورت، نباید در طول مهمانی، حیوان را در معرض دید و تماس مهمان قرار دهید. کسانی که از حیوانات میترسند از قرارگرفتن در نزدیکی آنها بهشدت معذب میشوند و آزار میبینند.
درباره حیوان خانگی دقت کنید بحث فقط ترس نیست. بعضی از آدمها به موی حیوانات یا پر پرندگان آلرژی شدید دارند. باید درباره این موضوع نیز با آنها قبل از برگزاری مهمانی صحبت کنید.
۵. بهخوبی خوشامدگویی کنید
خوشامدگویی و داشتن چهره خندان یکی از آداب پذیرایی از مهمان است که باید به بهترین شکل انجام شود. وقتی مهمانها سرمیرسند، جلوی در بروید و به آنها خوشامد بگویید و راهنماییشان کنید. به آنها راه و مسیر را نشان دهید و بگویید وسایلشان را کجا بگذارند.
گاهی مهمان باید سری به دستشویی هم بزند و دستورویی بشوید. همان ابتدا، او را راهنمایی کنید و جای سرویس بهداشتی خانه را هم نشان بدهید. اگر بخشی از کارهایتان هنوز مانده، مهمان را برای انجام آن کارها تنها نگذارید. سعی کنید مقابل چشمان او به کارتان ادامه دهید یا اگر میشود، او را هم در روند تکمیل کارتان شرکت بدهید.
در دقایق نخست ورود مهمان برایش نوشیدنی مناسب بیاورید. اگر خودتان باید در آشپزخانه یا جایی دیگر مشغول تکمیل کارهای مهمانی شوید، از فردی دیگر مثل همسر یا اعضای دیگر خانوادهتان بخواهید کنار مهمان بنشینند و از او پذیرایی کنند. مهمان نباید تنها بماند. این خلاف آداب پذیرایی و مهمان نوازی است.
۶. غذاها و برنامههایتان را از قبل آماده کنید
اگر کارهای مهمانی را از قبل تکمیل کنید، حس بهتری به خودتان و مهمانها منتقل خواهد شد. زمانی که مدام از اینطرف به آنطرف میروید و در پِی آمادهکردن غذا و… هستید، حس خوبی به مهمان دست نمیدهد. طوری میشود انگار زحمت زیادی بر دوشتان افتاده است و با مهمانداری به دردسر افتادهاید! بدیهی است که چنین چیزی مهمانها را معذب میکند.
شتابزدگی و آمادهنبودنتان در پذیرایی احساس خوبی به هیچکس منتقل نمیکند. نوشیدنیها، دسرها، پیشغذاها و غذاها را از قبل آماده کنید و نگذارید در حضور مهمان، کار زیادی برای آمادهسازی اینها باقی مانده باشد.
۷. با مهمانها گفتوگو کنید
با مهمانها صحبت کنید و با همه آنها وارد گفتوگو شوید. نگذارید کسی احساس غریبی کند یا ساکت و تنها بماند. راه ورود به گفت و گویی لذت بخش را با هرکس پیدا کنید. یادتان باشد از چیزهای منفی حرف نزنید؛ برای نمونه، از بیمارشدن و تبکردن شبهای گذشته فرزندتان یا ناخوشایندیها و نابسامانیهای روزگار حرف نزنید.
هیچ موضوع بحثی را به جمع تحمیل نکنید؛ برای نمونه، برخی از آدمها دوست ندارند درباره موضوعاتی مانند شغل یا عقاید مذهبیشان یا حتی سیاست حرف بزنند. به این حس و خواستهشان احترام بگذارید.
نگذارید اوضاع تلخ شود و جو مهمانی به هم بریزد. هدف از مهمانی شادشدن و گذراندن ساعاتی خوش است. حرفهای خوب و خوشایند بزنید.
۸. به مهمانها احساسی خوشایند منتقل کنید
اگر مهمان قصد رفتن دارد، به او بگویید بیشتر بماند. در واقع، تعارف کنید و نشان دهید از حضورش لذت بردهاید و به شما خوش گذشته است. این بخش را همه ایرانیها خوب بلدند. اینطور نیست؟ به مهمانها در هنگام رفتن بگویید اوقات خوبی را در کنارشان گذراندهاید و امیدوارید بازهم در کنار هم مهمانی بگیرید و شاد باشید.
اگر امکانش هست و مهمانتان از غذایتان خوشش آمده است، کمی برایش بگذارید تا با خود به خانه ببرد. نگویید این مقدار اضافی است! بگویید باعث شادیتان است که کسی از دستپختتان لذت ببرد.
Thursday, 21 November , 2024