دونالد ترامپ ۷۸ ساله به عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده سوگند یاد خواهد کرد. مراسم تحلیف امسال به دلیل سرما در داخل ساختمان کنگره برگزار می‌شود. بار قبلی که مراسم تحلیف یک رئیس‌جمهور آمریکا در داخل ساختمان کنگره برگزار شد مربوط به دور دوم ریاست جمهوری رونالد ریگان در سال ۱۹۸۵ بود.

دولت جدید ترامپ با چالش‌های گسترده‌ای در رابطه با چین مواجه است. بحران تیک‌تاک به‌عنوان اولین آزمایش کلیدی مطرح است و نشان می‌دهد که ترامپ ممکن است تلاش کند این بحران بین‌المللی را با یک توافق تجاری مدیریت کند. از سوی دیگر، همکاری نوظهور چین و روسیه و رقابت در حوزه هوش مصنوعی نیز نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. این موضوعات استراتژی‌های تصمیم‌گیری جدیدی را برای ترامپ ایجاب می‌کند.
قرار بود اولین بحران چین برای دولت جدید ترامپ مساله تایوان باشد. اما اکنون روشن شده که این بحران، اپلیکیشن تیک‌تاک است و این موضوع مستقیماً به حوزه‌ای مربوط می‌شود که ترامپ در آن تجربه دارد: بحران‌های بین‌المللی که می‌توان با توافقات تجاری مدیریت کرد.

ترامپ ابتدا تلاش کرد تیک‌تاک را به دلایل امنیت ملی از کنترل مالکان چینی خارج کند. اما هنگامی که متوجه شد این برنامه نقشی اساسی در کمپین او ایفا می‌کند، رویکردش تغییر یافت. اکنون او قول داده که پس از تصمیم نهایی دیوان عالی در مورد قانون فروش اجباری، این اختلاف را حل کند. در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «تصمیم من درباره تیک‌تاک به زودی اعلام خواهد شد، اما باید زمانی داشته باشم تا همه جوانب را بررسی کنم. منتظر باشید»

هنوز مشخص نیست که ترامپ تا چه اندازه تهدیدات امنیت ملی مرتبط با پرونده تیک‌تاک را جدی می‌گیرد. اما این ماجرا به عنوان آزمونی اولیه برای توانایی او در مقابله با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین و همچنین معیاری برای نحوه مدیریت او در مسائل بزرگ‌تر از جمله سرنوشت تایوان، شراکت نوظهور چین و روسیه و رقابت در زمینه هوش مصنوعی تلقی می‌شود.

ظهور شراکت چین و روسیه شاید بزرگ‌ترین تغییر ژئوپلیتیکی از زمانی باشد که ترامپ واشنگتن را ترک کرد. این همکاری می‌تواند طیف وسیعی از مسائل را تحت تأثیر قرار دهد، از تقویت بلوک‌های جنگ سردی گرفته تا احتمال هم‌افزایی نظامی و سایبری این دو کشور علیه غرب و حتی بازگشت به دوران جنگ سرد جدید.