حلوا ارده یک خوراکی خوشمزه است که معمولا همراه با نان در وعده صبحانه سرو می‌شود. حلوا ارده به دلیل داشتن ارده سرشار از کلسیم، آهن، فسفر، مس، روی، تیامین، اسید‌های آمینه و پروتئین است که از ترکیب ارده، شکر، شیر خشک و… تهیه می‌شود و شبیه یک خمیر نرم است. حلوا ارده سنتی در ایران مخصوص شهر اردکان است که تولید آن در این شهر قدمت طولانی دارد.

مواد لازم برای تهیه حلوا ارده خانگی
ارده: نصف پیمانه
پودر قند: ۱ پیمانه
شیرخشک قنادی: ۱ پیمانه
پودر هل سبز: ۱ قاشق چای‌خوری
خلال پسته: به میزان لازم
پودر گل محمدی: به میزان لازم

طرز تهیه حلوا ارده خانگی

۱ ـ برای شروع کار پودر قند و شیر خشک را همراه با پودر هل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با قاشق مخلوط کنید.
۲ ـ ارده را کم کم و طی سه مرحله به مخلوط پودر قند و شیر خشک اضافه کنید و با دست هم بزنید تا به غلظت برسد، به طوری که حالتی خمیر مانند داشته باشد. اگر موادتان هنوز شل بود، کمی دیگر ارده به آن اضافه کنید.
۳ ـ داخل یک قالب مستطیل شکل کیسه فریزر پهن کنید و کف قالب را با خلال پسته و برگ گل محمدی بپوشانید.
۴ ـ مواد آماده شده را داخل قالب بریزید و با دست خوب فشار بدهید تا مواد کاملا به هم بچسبند. روی قالب را با دنباله کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت پنج ساعت داخل یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان حلوا ارده را از قالب خارج کنید و با چاقو برش بزنید و داخل ظرف مناسب بگذارید. نوش جان