مطالعه‌ای که توسط موسسه تحقیقات جنگل، برف و چشم‌انداز سوئیس با پروفسور فرانچسکا پلیچیوتی از مؤسسه علم و فناوری اتریش انجام شده، هشدار می‌دهد که از سال ۱۹۸۰ به بعد، خشکسالی‌های چندساله و پایدار به طور فزاینده‌ای رایج‌تر شده‌اند و با گرم‌شدن بیشتر اقلیم، این روند تداوم خواهد یافت.

مطالعه داده‌های ۴۰ ساله جهانی در مورد خشکسالی‌ها که در مجله علوم انتشار یافته است سعی دارد به سیاستمداران و برنامه‌ریزان در مورد اثر منفی تغییرات اقلیمی بوجود آمده توسط انسان بر محیط زیست کمک کند. همچنین رویدادهایی که قبلاً نادیده گرفته شده بودند را شناسایی کرده است.

پانزده سال خشکسالی مستمر و ویرانگر – طولانی‌ترین دوره خشکسالی در هزار سال گذشته- تقریباً ذخایر آب شیلی را خشک کرده است. این تنها یکی از نمونه‌های بارز است که نشان می‌دهد چگونه تغییرات اقلیمی در حال ایجاد خشکسالی‌های چندساله و بحران‌های شدید آب در مناطق آسیب‌پذیر در سرتاسر جهان است.

با این حال، خشکسالی‌ها معمولاً زمانی مورد توجه قرار می‌گیرند که به کشاورزی آسیب می‌زنند یا به طور واضحی بر جنگل‌ها تأثیر می‌گذارند. ازاین‌رو، چند سوال مهم مطرح می‌شود: آیا می‌توانیم به طور مستمر خشکسالی‌های شدید چند ساله را شناسایی کنیم و تأثیرات آن‌ها بر زیست‌بوم‌ها را بررسی کنیم؟ و چه درس‌هایی می‌توانیم از الگوهای خشکسالی در چهل سال گذشته بیاموزیم؟

برای پاسخ به این سوالات، پژوهشگران از موسسه تحقیقات جنگل، برف و چشم‌انداز سوئیس  و موسسه علوم و فناوری اتریش داده‌های هواشناسی جهانی را تحلیل کرده و خشکسالی‌ها را بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۸ مدل‌سازی کردند. آنها در خشکسالی‌های چند ساله، افزایش نگران‌کننده‌ای را نشان دادند که طولانی‌تر، فراوان‌تر و شدیدتر شده و سطح وسیع‌تری از زمین را تحت تأثیر قرار داده است.

پروفسور فرانسسکا پلچیوتی، محقق اصلی پروژه  می‌گوید: «از سال ۱۹۸۰، هر ساله مناطق تحت خشکسالی به طور متوسط ​​۵۰ هزار کیلومتر مربع دیگر گسترش یافته‌است و آسیب های زیادی به اکوسیستم ها، کشاورزی و تولید انرژی وارد می‌کند. هدف این تیم آشکار ساختن اثرات طولانی مدت احتمالی خشکسالی های مداوم در سراسر جهان و کمک به اطلاع رسانی سیاست آماده سازی برای خشکسالی های مکرر و شدید در آینده است.