فواید گوش دادن به کتاب صوتی و جدیدترین کتاب های صوتی با صدای هنرمندان برجسته

در ذیل۲۰ دلیل برای گوش دادن به کتابهای صوتی عنوان شده است:

یادگیری:

خواندن و گوش دادن دو راه مهم برای یادگیری اند اما کتابهای صوتی به خواننده این امکان را داده تا با کتابها به صورت متفاوتی از کتابهای چاپی مواجه شود.

۱- اگر شما خواننده کندی هستید بایستی به کتابهای صوتی گوش کنید تا بتوانید کتابها را سریعتر از کتابهای چاپی مطالعه نمائید.

۲- کتابهای صوتی به دلیل “صدای گوینده” راه بهتری برای مطالعه کتاب اند. وقتی که به کتابهای صوتی گوش می دهید بهتر آن را می فهمید. وقتی که گوینده صدای خود را در موقعیت های مختلف و برای کاراکترهای مختلف تغییر می دهد و فقط کتاب نمی خواند بلکه نقش هم بازی می کند. یک صدا می تواند محتوای بیشتری را نسبت به متون چاپی به مخاطب منتقل نماید.

۳- وقتی که شما به یک کتاب صوتی گوش می دهید شما می دانید که چگونه کلمات را تلفظ کنید.چرا که گوینده در ابتدا آنها را بیان کرده است. تفاوت تلفظ کلمات در کتابها با گویندگی فردی آمریکایی در مقایسه با گویندگی فردی بریتانیایی نمونه خوبی برای این موضوع می باشد.

۴- به ویژه برای کودکان درک شنیداری باعث رشد درک خواندن آنها می شود. آیا قبل از راه رفتن چهار دست و پا نمی رویم و آیا قبل از خواندن ، صحبت نمی کنیم؟

۵- وقتی شما به کتابهای صوتی گوش می کنید در یادگیری لغت به شما کمک می کند. وقتی لغات بیشتری در متون شنیده می شود دایره لغات بیشتری فرا گرفته می شود.

 

 

قابل حمل:

 

کتابهای صوتی هم مانند کتابهای چاپی قابل حمل اند .اما به روشی متفاوت،البته در مورد کتابهای صوتی شما می توانید کتابهای بیشتری را به همراه داشته باشید.

۶- این کتابها را با خود به اتومبیلتان ببرید! در سفرهای جاده ای ، در رفت و آمد به سر کارتان ، در مسیرمدرسه و در حال اجرای فعالیتهایتان آنها را همراه خود داشته باشید.

۷- همچنین کتابهای صوتی برای گوش کردن در زمان پیاده روی ، دویدن و ورزش کردن بسیار مناسب است.

۸- به کتابهای صوتی وقتی که در حال انجام کارهای خانه ، تمیز کاری ، لباسشویی و … هستید، گوش کنید.

۹- فکر کنید که چه کتابی را می توانید بخوانید درحالیکه کارهای دیگرتان را هم انجام می دهید.

۱۰-هنگامی که برای بیرون رفتن و یا برای خوابیدن آماده می شوید،شما زمانهای خیلی بیشتری را پیدا کنید.

 

 

 

مزایا نسبت به نسخه چاپی:

۱۱- گوش دادن به کتابهای صوتی جالب است زیرا که گوینده در اصل یک بازیگر است. این مثل اینست که در حال تماشای تلویزیون هستید بدون تصویر.

۱۲- . شما همه جزئیات کوچک را هم در کتابهای صوتی می شنوید. گاهی افراد ممکن است یک پاراگراف یا صفحه را از دست بدهند که می تواند بخش مهمی از کتاب باشد اما گوش دادن به کتابهای صوتی باعث می شود شما شنونده بهتری بشوید.

۱۳- گوش دادن به کتابهای صوتی تعداد کتابهایی را که کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان می خوانند را افزایش می دهد. اگر شما در طی هفته به دو و یا بیشتر از دو کتاب صوتی گوش کنید شما دست کم ۸ کتاب را در یک ماه مطالعه کرده اید که این رقم بیشتر از چیزی است که بیشتر مردم در یک سال مطالعه می کنند!

۱۴- شما می توانید کتاب مورد نظرتان را بر روی iPod یا MP3 پلیرتان دانلود کرده و هرجا و هر وقت که خواستید به آن گوش کنید.

۱۵- کتابهای صوتی در مقایسه با کتابهای چاپی با محیط زیست سازگارترند. شما با گوش دادن به کتابهای صوتی درختان را از خطر قطع شدن نجات می دهید.

 

 

راحت بودن استفاده:

 

۱۶- شما حتی زمانی که قادر به دیدن نیستید ,می توانید بشنوید. این موضوع برای کسانی که مشکلات بینایی دارند فوق العاده اهمیت دارد.

۱۷- کتابهای صوتی در دسترس اند. شما می توانید آنها را در کتابخانه ها و یا در سایتهایی که امکان دانلود این کتابها وجود دارد، بیابید.

۱۸- با گوش دادن به کتابهای صوتی زمان تماشا کردن تلویزیون به نصف کاهش می یابد و یا حتی کاملا حذف می شود. کتاب بهترین دوست است. آیا تاکنون شنیده اید که بگویند تلویزیون بهترین دوست است؟

۱۹- شما می توانید در شب از طریق MP3 پلیر بدون اینکه مزاحم خواب هم اتاقی خود شوید به کتابهای صوتی گوش کنید و نیازی هم به روشنایی نیست در صورتی که برای مطالعه کتابهای چاپی نیاز به نور و روشنایی دارید.

۲۰- وسائل وادوات زیادی برای گوش دادن به کتابهای صوتی وجود دارد. شما می توانید با MP3 پلیر ، در اتومبیل از طریق CD پلیر ، یک کامپیوتر ، یک سیستم صوتی خانگی و … به کتابهای صوتی گوش بدهید.

همانند یک کتاب چاپی خوب ، کتابهای صوتی هم می توانند برای مطالعه راحت و جالب باشند که باعث شوند بارها و بارها به آنها گوش دهید. پس منتظر چه چیزی هستید!

در ادامه  این مطلب، به معرفی چهار کتاب صوتی جدید که توسط هنرمندان کشورمان شنیدنی شدند، خواهیم پرداخت.

نگار جواهریان – راهنمای مردن با گیاهان دارویی

نگار جواهریان در سال‌های گذشته حضور پررنگی در سینما و تئاتر نداشته است. این بازیگر، پاییز امسال تجربه متفاوتی داشت و کتاب «راهنمای مردن با گیاهان دارویی» را به کتاب صوتی تبدیل کرد. این کتاب، نوشته عطیه عطارزاده، نویسنده جوان کشورمان است که سال‌ها در حوزه مستندسازی فعالیت کرده است.

 

کتاب صوتی

او دو کتاب شعر را با نام‌های «اسب را در نیمه دیگرت برمان» و «زخمی که از زمین به ارث می‌برید»، به چاپ رسانده و کتاب «راهنمای مردن با گیاهان دارویی» اولین رمان اوست که جزو کتاب‌های پرفروش قرار دارد و نامزد جایزه ادبی احمد محمود شده است.

 

کتاب صوتی

این کتاب، یک داستان بلند با ارجاعاتی از فلسفه، طب و تاریخ است و ۲۳ پرده دارد که در هر کدام از این پرده‌ها، یک موضوع روایت می‌شود. داستان این کتاب درباره دختری نابیناست که به همراه مادرش، گیاهان دارویی را خشک می‌کند و می‌فروشد. زن‌بودن نقش اول این کتاب و انتخاب نگار جواهریان نکته مهمی ا‌ست که در این کتاب صوتی لحاظ شده است.

 

 

سروش صحت – بهترین شکل ممکن

مصطفی مستور از جمله نویسندگان معاصرِ محبوب حوزه داستان‌نویسی است. این نویسنده ۵۶ ساله کشورمان اهل اهواز است. او اولین کتاب خود را در سال ۷۷ و با عنوان «عشق روی پیاده‌رو» منتشر کرد که شامل ۱۲ داستان کوتاه بود. این نویسنده کتاب‌های دیگری را در حوزه ترجمه و نمایشنامه به چاپ رساند، اما همیشه مجموعه داستان‌های او با استقبال بیشتری مواجه بوده‌است.

کتاب صوتی

مستور از کتاب «بهترین شکل ممکن» در پاییز سال ۹۵ رونمایی کرد. این کتاب مجموعه‌ای از شش داستان است که هرکدام از این داستان‌ها در شهر‌های شیراز، اصفهان، تهران، بندرانزلی، مشهد و اهواز رخ داده است. کتاب صوتی این مجموعه داستان، تابستان امسال با صدای سروش صحت منتشر شد.

 

کتاب صوتی

جالب این‌که به گفته صحت، او این کتاب را تا پیش از ضبط در استودیو نخوانده بود و به همین دلیل، فکر می‌کند حسی که موقع خواندن کتاب در استودیو داشته، کاملا واقعی و درست و به تعبیری بکر بوده است.

نوید محمد‌زاده – هیچ دوستی به جز کوهستان 

نوید محمدزاده به غیر از حضور در تبلیغ تلویزیونی، یک تجربه متفاوت دیگر نیز دارد که به اندازه حضورش در تبلیغات، سر و صدا به پا نکرد. او امسال کتاب «هیچ دوستی به جز کوهستان»، به قلم بهروز بوچانی را به کتاب صوتی تبدیل کرد و این اولین تجربه کتاب‌خوانی این بازیگر کشورمان بود.

کتاب صوتی

 

بوچانی یکی از پناهجویان ایرانی گرفتار در جزیره مانوس، این کتاب را به واسطه ارسال پیام در واتس‌اپ یکی از دوستانش، به چاپ رساند و با بردن بزرگ‌ترین جایزه ادبی استرالیا، شگفتی‌ساز شد. این کتاب اردیبهشت‌ماه امسال توسط نشر چشمه در ایران منتشر شد. «هیچ دوستی به جز کوهستان» شرح حال نویسنده و روایت گرفتاری‌اش در جزیره مانوس و مشکلات پناهجویان در این جزیره است.

 

کتاب صوتی

بهروز بوچانی، اهل ایلام و اصالتا کُرد است و انتخاب نوید محمدزاده، به عنوان کسی که با او ریشه مشترک دارد، از نکات جالب‌توجه این کتاب صوتی است. نوید محمدزاده و بهروز بوچانی، هر دو متولد دهه شصت هستند و این نیز یکی از نکات جالب دیگر در این انتخاب محسوب می‌شود.

رضا بابک – قاشق چای‌خوری

کمتر کسی می‌تواند قید قصه و روایت‌های هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده «قصه‌های مجید» را بزند. این نویسنده خوش‌فکر و درجه یک کشورمان، تا به حال کتاب‌های زیادی مانند «شما که غریبه نیستید»، «پلو خورش»، «ته خیار»، «مهمان مامان» و «مربای شیرین» را به چاپ رسانده‌است.

 

کتاب صوتی

برخی از این کتاب‌ها به فیلم سینمایی تبدیل و به محبوبیت‌شان اضافه شد. «قاشق چای‌خوری» عنوان آخرین کتاب این نویسنده، قبل از خداحافظی با دنیای نویسندگی است که در سال ۹۸ منتشر شد و در مدت کمتر از چهارماه، به چاپ پنجم رسید. این کتاب، به تازگی، توسط رضا بابک، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان و شهین نجف‌زاده، گوینده و بازیگر، شنیدنی شده است؛ رامین وطن‌نیا، آهنگ‌سازی این مجموعه را بر عهده داشته.

 

کتاب صوتی

دوصدایی‌بودن کتاب صوتی این مجموعه و انتخاب رضا بابک که جزو بازیگران پرتجربه تئاتر است و علاوه بر تسلط در بیان، زبان شیرینی برای روایت داستان دارد، از نکات مثبت این کتاب صوتی است.