نان همبرگر یا نان برگر، نوعی نان ساندویچی است که اگرچه همانطور که از اسمش مشخص است از آن در سرو انواع برگر استفاده می‌شود، اما از این نان می‌توان برای ساندویچ‌های معمولی مانند کباب ترکی، سوسیس بندری، فلافل و … نیز استفاده کرد. برای آشنایی با طرز تهیه نان همبرگر با ما همراه باشید. […]

نان همبرگر یا نان برگر، نوعی نان ساندویچی است که اگرچه همانطور که از اسمش مشخص است از آن در سرو انواع برگر استفاده می‌شود، اما از این نان می‌توان برای ساندویچ‌های معمولی مانند کباب ترکی، سوسیس بندری، فلافل و … نیز استفاده کرد. برای آشنایی با طرز تهیه نان همبرگر با ما همراه باشید.

مواد لازم:

  • آرد سه پیمانه
  • روغن مایع سه چهارم پیمانه
  • بهبوددهنده آرد نصف قاشق مرباخوری
  • شکر یک قاشق مرباخوری
  • خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
  • آب ولرم یک پیمانه
  • نمک یک سوم قاشق مرباخوری

طرز تهیه نان همبرگر:

نصف قاشق خمیر مایه را با شکر خوب مخلوط کنید. آب ولرم را به آرامی اضافه کرده و مواد را با قاشق غیرفلزی هم بزنید.
قابلمه بزرگی را روی گاز بگذارید تا آب آن کمی گرم شود. سپس ظرف این مخلوط را داخل آب بگذارید تا در اثر حرارت ملایم، مواد کاملا مخلوط شوند. سپس زیر آب را خاموش کنید. درب ظرف را بگذارید تا مواد داخل در اثر گرمای آبی که ظرف داخل آن است، پف کرده و اصطلاحا به عمل آیند.
در ظرفی دیگر روغن، تخم‌مرغ، باقی‌مانده مایه خمیر و بهبوددهنده را مخلوط کنید.
نمک را اضافه کنید. مواد را کاملا هم بزنید تا مخلوط یکنواختی به دست بیاید. سپس آنها را به مواد داخل ظرف اول اضافه کنید.
آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید. خمیر را ۱۰ دقیقه ورز داده و سپس داخل کیسه فریزر گذاشته و به مدت یک ساعت و نیم داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. در زمان ورز دادن اگر خمیر به دست می‌چسبد کمی آرد به آن اضافه کنید.
فر را روی دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کف سینی فر را کمی چرب کرده یا یک ورق کاغذ الگو کف آن بگذارید. خمیر را چانه کنید. روی چانه‌ها را کمی چرب کنید و سپس روی آن‌ها نایلون بکشید تا نیم ساعت دیگر استراحت کنند.
بعد از طی مدت زمان، نایلون را برداشته و روی چانه‌ها کنجد، سبزی معطر یا هر افزودنی دیگری به دلخواه اضافه کنید.
سینی را داخل فر بگذارید. زمان مناسب بستگی به پف کرده و آماده شدن نان‌ها دارد.
روی سینی پایینی فر یک لیوان آب بریزید تا بخار هم ایجاد شود و نان‌ها با کیفیت بهتری پخته شوند.