زیتون پرورده از محصولات زیرشاخه زیتون می باشد که در کنار سفره ها می تواند به یک خوراکی فوق‌العاده دوست داشتنی تبدیل شود که ما بر این اساس برای شما طرز تهیه اصلی و اصولی زیتون پرورده را آماده کردیم تا شما نیز بتوانید این خوراکی کنار غذای خوشمزه را در سفره هایتان داشته باشید.

زیتون پرورده

مواد لازم زیتون پرورده

مواد لازم اندازه
زیتون ۱کیلوگرم
رب انار ۱ ق غ
مغز گردو ۳۰۰ گرم
آب انار نصف استکان
دانه انار نصف پیمانه
روغن زیتون ۳ ق غ
سیر رنده شده ۱ بوته
سبزی معطر مقداری
نمک میزان لازم
گلپر میزان لازم

زیتون پرورده

طرز تهیه زیتون پرورده

برای درست کردن زیتون پرورده اگر از زیتون شور استفاده کردید حتما آن را بشویید تا از میزان نمکش کم شود.

بعد هسته زیتون را جدا کنید و مغز گردو را به همراه رب انار ترش یا رب ترش و شیرین ، آب انار و به همراه آن دانه های انار را اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

درست کردن زیتون پرورده

اضافه کردن سبزی و سیر در مرحله آخر

سپس سبزی معطر را خوب خرد کنید و به مواد تان اضافه کنید.بعد از اضافه کردن سبزی ،سیر را به همراه گلپر ، نمک و در آخر روغن زیتون ،به بقیه مواد مخلوط شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. زیتون پرورده را ۱ تا ۲ روز در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.

نکته های کلیدی برای خوشمزه تر کردن زیتون پرورده :

سبزی اصلی برای تهیه زیتون پرورده شمالی چوچاق است اما از آنجا که این سبزی فقط در شمال یافت می شود می توانید از ترکیب نعناع و گشنیز به جای آن استفاده نمایید.

چوچاق

نکات کلیدی در مورد مواد زیتون پرورده:

۱_اگر زیتون شما تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.

۲_اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده نمایید رنگ زیتون پرورده شما روشن‌تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده نمایید رنگ آن تیره‌تر خواهد شد.

۳_زیتونی که استفاده می کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتون ها ریزتر باشند، خوشمزه ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. بنابراین هرگز زیتون هسته دار و درشت را برای تهیه این پیش غذا استفاده نکنید.

۴_زیتون های مصرفی باید تازه باشند. برای امتحان تازه بودن آنها نیز لازم است یکی از آنها را میل کنید. زیتون زیر دندان نه باید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.

۵_گردویی که استفاده می کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می شود این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند.

۶_قبل از اینکه زیتون را به مخلوط تان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده خواهد شد.

۷_رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده می کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.

۸_در تهیه این پیش غذا هرگز از پیاز تازه یا پنیر استفاده نکنید. برخی افراد سبزی های معطر را نیز برای طعم دار کردن این پیش غذا به آن اضافه می کنند که چندان کار درستی نیست مگر سبزی های معطر بومی که در شمال کشور می رویند.

۹_برای نگهداری زیتون پرورده آن را در ظروف شیشه ای در دار قرار دهید و در یخچال بگذارید تا دوره ماندگاری آن طولانی شود.

۱۰_زیتون پرورده را با هر غذایی می توان خورد. البته غذاهایی مانند کشک بادمجان و قورمه سبزی، خورش بادمجان و در کل غذاهای جنوبی و تهیه شده در مناطق کویری با این پیش غذا پیشنهاد نمی شوند.

نکات تکمیلی در مورد زیتون پرورده

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت 
زیتون پرورده را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۲ نفر مناسب میباشد .