با اینکه در کشور ما سمبوسه غذایی جنوبی است و پخت آن در شهرهای جنوب کشور بسیار رواج دارد، اما اصل سمبوسه به کشور هند بازمی‌گردد. این پیش غذا که در وعده اصلی نیز سرو می‌شود در بین افراد مختلف به ویژه کودکان دارای محبوبیتی ویژه است و با توجه به تنوع بالایی که دارد به راحتی می‌توان آن را طبق ذائقه های گوناگون تهیه کرد.

مواد لازم سمبوسه هندی:

  • میخک ۶ الی ۷ عدد
  • تخم خردل یک قاشق سوپ‌خوری
  • زیره (پودر شده) ۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه (پودر شده) یک قاشق سوپ‌خوری
  • تخم گشنیز یک قاشق سوپ‌خوری
  • زنجبیل (پودر شده) یک برش کوچک
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین یک عدد
  • سیر (ریز خرد شده) ۴ حبه
  • فلفل قرمز (خشک شده): ۳ عدد
  • پیاز (ریز خرد شده) یک عدد
  • هویج (نگینی خرد شده) ۲ عدد
  • سیب زمینی پخته (نگینی خرد شده) ۳ عدد
  • لیمو یک عدد
  • نخود فرنگی (پخته) یک پیمانه
  • آرد ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

مواد لازم خمیر:

  • آرد یک کیلوگرم
  • نمک ۲ قاشق چای‌خوری
  • آب به مقدار لازم

طرز تهیه سمبوسه هندی:

 

  • برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و چاشنی‌ها را در آن تفت دهید تا عطر و بوی آن‌ها بلند شود.
  • سیر و فلفل قرمز خشک و خرد شده را در روغن تفت دهید.
  • پیاز، هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی، آب لیمو ترش، نمک و آرد را اضافه کرده تفت دهید.
  • ظرف را از روی شعله برداشته و کنار بگذارید، چوب دارچین و میخک‌ها را از مواد جدا کنید.
  • برای تهیه خمیر، آب، آرد و نمک را با هم مخلوط و در صورت سفت بودن خمیر کمی آب اضافه کنید.
  • خمیر را ورز داده و سپس گلوله‌هایی به اندازه گردو از آن جدا کنید.
  • گلوله‌های خمیر را روی سطح کار با وردنه پهن کنید و به شکل مثلث در آورید.
  • سپس مخلوط مواد تفت داده شده را روی هر یک از آن‌ها قرار داده و لبه‌ها را روی هم بگذارید.
  • سمبوسه‌ها را در روغن داغ سرخ کرده و سپس در ظرف مناسب سرو کنید.