خواص جو دوسر به حدی زیاد است که اگر تا الان جزء ثابتی از برنامه غذاییتان نبوده، توصیه میکنیم حتماً آنرا در سبد غذایی خود بگنجانید.
در ادامه به بخشی از خواص این دانههای خوشمزه و لذیذ میپردازیم.
خواص جو دوسر
این نوع غله که معمولاً برای صبحانه خوردن مناسب است، با مواد مغذی دیگر ترکیب میشود. فیبر غذایی (مهمترین آن بتا گلوکان) و مواد معدنی موجود در جوی دوسر، از پدید آمدن بسیاری از امراض خطرناک مانند: بیماریهای قلبی، دیابت، چاقی و حتی سرطان جلوگیری میکند. همچنین این مواد، سلامت پوست و موی شما را تضمین میکنند.
- جو دوسر موجب بهبود سلامت قلبی میشود.
- به شادابی و سلامت پوست کمک میکند.
- برای درمان دیابت مفید است.
- برطرفکننده یبوست است.
- سلولهای سرطانی را از بین میبرد.
- موجب درمان فشار خون میشود.
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن است.
- به کاهش وزن کمک میکند.
- موجب ارتقاء سلامت استخوان میشود.
- کیفیت خواب را افزایش میدهد.
- در تسکین علائم یائسگی تاثیر دارد.
- انرژی بدن را افزایش میدهد.
- در درمان آکنه موثر است.
- خشکی و خارش پوست را درمان میکند.
- آبرسان پوست است.
- موجب روشن شدن پوست صورت و بدن میشود.
- مسمومیت ناشی از سم گزنه و آبله مرغان را درمان میکند.
- یک پاککننده طبیعی است.
- از پوست در برابر آلایندهها محافظت میکند.
- موجب درمان شوره سر میشود.
- از ریزش مو جلوگیری میکند.
- ظاهر موهای شما را زیبا میکند.
و دهها خاصیت دیگر.
شاید تعجب کنید که چرا خواص جو دوسر تا این اندازه زیاد است؛ این دانه، بسیار مغذی و سرشار از املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن است. ارزش غذایی جو دوسر در ادامه بیان میشود.
مواد مغذی موجود در جو چیست؟
ارزش غذایی جو دوسر به اندازه یک وعده، معادل ۱۵۶ گرم
- کالری ۶۰۷
- کل چربی ۱۱ گرم
- چربی اشباع ۲ گرم
- کل کربوهیدرات ۱۰۳ گرم
- فیبر رژیمی۱۷ گرم
- پروتئین ۲۶ گرم
- تیامین ۱.۲ میلی گرم
- ریبوفلاوین ۰.۲ میلی گرم
- نیاسین ۱.۵ میلی گرم
- ویتامینB6 صفر تا دو میلی گرم
- فولات ۸۷ میلی گرم
- پانتوتنیک اسید ۲.۱ میلی گرم
- کلسیم ۸۴.۳ میلی گرم
- آهن ۷.۴ میلی گرم
- منیزیم ۲۷۶ میلی گرم
- فسفر ۸۱۶ میلی گرم
- پتاسیم ۶۶۹ میلی گرم
- سدیم ۳.۱ میلی گرم
- روی ۶.۲میلی گرم
- مس ۱.۰میلی گرم
- منگنز ۷.۷میلی گرم
نحوه نگهداری جو دوسر:
- اگر میخواهید از خواص جو دوسر بهرهمند شوید، باید آنرا در شرایط مناسب و ایدهآل نگهداری کنید.
- بلغور جوی دوسر مانند سایر دانهها باید در یک ظرف محفوظ، دور از هوا نگه داشته شود تا از رطوبت و نفوذ حشرات موذی در امان باشد.
- اگر آنرا به مدت سه ماه میخواهید ذخیره کنید، در یک جای خنک و تاریک قرارش دهید؛ برای مدت بیشتر باید در یخچال نگهداری شود. سبوس جو دوسر روغن زیادی دارد؛ بنابراین باید در یخچال باشد.
- آرد جو نسبت به آرد گندم، ماندگاری طولانیتری دارد؛ زیرا آرد جو دوسر، حاوی آنتیاکسیدان طبیعی است که مانع از ترشیدگی میشود.
- آرد جو دوسر باید در عرض سه ماه استفاده شود. هنگام استفاده از بلغور آن، به تاریخ انقضاء درج شده بر روی جعبه نگاه کنید و مطمئن شوید که فاسد نیست.
درست است که خواص جو دوسر بسیار است و مصرف آن برای اکثر افراد خطری در پی ندارد، اما در بعضی افراد، باعث ایجاد گاز و نفخ میشود. همچنین، در صورت عدم جویده شدن درست، ممکن است روده را مسدود کند. اگر مشکلات گوارشی و هضم غذا دارید، جو دوسر را با احتیاط مصرف کنید.
در صورت بروز بیماریهای گوارشی، از مصرف محصولات حاوی جوی دوسر خودداری کنید؛ زیرا مصرف آن موجب تشدید بیماری در برخی افراد میشود.
Tuesday, 26 September , 2023