این خوراک از غذاهای محلی شهربندری مرسین Mercin در جنوب ترکیه و در جوار دریای مدیترانه و شهر آلانیاست و آن را از گوشت گوسفند و یا مرغ تهیه و با نان مسطح و لواش به صورت لقمه و ساندویچ دراورده و یا با پیلاف یا پلو و سبزیجات سرو میکنند .

مواد لازم تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )

  • نیم کیلو:گوشت گوسفند یا سینه مرغ
  • دو عدد: پیازمتوسط
  •  سه عدد: گوجه فرنگی
  • نمک و فلفل
  • فلفل قرمز پولکی و سماق
  • روغن سرخ کردنی
  • یک ق چ: پودر آویشن
  • آبگوشت یا عصاره مرغ یا قلم
  • در صورت تمایل:سبزیجات خرد شده نگینی و دلخواه
تانتونی گوشت

طرز تهیه تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )

ابتدا پیاز را خرد کرده و در تابه ای بریزید و کمی تفت دهید ، سپس گوشت و یا مرغ را ریز خرد کرده و داخل پیاز بریزید و تفت دهید.درادامه قارچ ، فلفل دلمه ای و کرفس (یا سبزیجات دلخواه) را خرد کرده و اضافه نمایید.

نمک ، فلفل، فلفل قرمز پولکی و آویشن را افزوده و گوجه فرنگی خرد شده و عصاره مرغ را بیافزایید و با شعله کم اجازه دهید مواد بپزد.

بعد از اینکه خوراک جا افتاد و آب آن کشیده شد از روی شعله بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

مواد را در برشی از نان لواش بریزید و سماق را افزوده و در صورت تمایل کمی کاهو  و پیاز خلالی شده قرار داده و آن را رول کنید و میل نمایید.

نکته 

اگر مواد را داغ روی نان بریزید نان پاره میشود .تانتونی را می توان یکی از غذاهای هم خانواده Dürüm به حساب آورد . ترکیب گوشت ، گوجه، فلفل، و مقادیر زیادی ادویه که در نان ذرت نازکی پیچیده شده اند.

معمولاً دو نوع تانتونی عرضه می شود، تند و معمولی. البته اهالی مرسین (شهر زادگاه تانتوننی) معتقدند تنها تانتونی های واقعی آن هایی هستند که لب ها و زبانتان را بسوزانند.

نکات تکمیلی در مورد تانتونی گوشت

تانتونی گوشت جزو غذای ملل – ترکی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵دقیقه میباشد .
تانتونی گوشت را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .