۶٫ تکرر ادرار او را درک کنید
زنان باردار مکررا نیاز به دستشویی دارند. شاید هر ۳۰ دقیقه لازم باشد دستشویی بروند و این اصلا خنده دار نیست و باید خودتان را جای همسرتان بگذارید تا شاید کمی متوجه شوید مدام دستشویی رفتن چه حسی دارد.
تصور کنید مجبورید سه بار طی تماشای یک فیلم به سمت دستشویی بدوید یا نیمه شب، بارها و بارها از خواب بیدار شوید تا مثانهتان را خالی کنید. برای کمک به همسرتان در این زمینه، دو کار میتوانید انجام دهید:
اول اینکه درک کنید و انعطاف نشان بدهید. وقتی همسرتان از شما میخواهد در اولین جای ممکن توقف کنید تا بتواند به دستشویی برود، اخم نکنید و غُر نزنید.
دوم اینکه مسیر رفت و آمد او به دستشویی را خلوت کنید تا هر بار که از خواب بیدار میشود، مجبور نباشد از لابه لای وسایل رد شود تا به دستشویی برسد و ضمنا لامپی در مسیر او قرار دهید تا در تاریکی راه نرود.
۷٫ جوری رفتار کنید انگار شما هم باردارید
منظور ما این نیست که زیر لباستان بالش بگذارید تا شکمتان بالا بیاید و ادای عصبانی شدن همسرتان را درآورید یا در یک دست خیار شور و در دست دیگر بستنی، هوسهای همسرتان را مسخره کنید!
بلکه شما باید هماهنگ با کارهایی باشید که همسرتان باید یا نباید انجام دهد. مثلا اگر به توصیهی پزشک باید نمک خیلی کم مصرف کند شما هم همان غذای کم نمکی را بخورید که همسرتان میخورد.
این کار شما شیوهای است برای نشان دادن درک و حمایتتان که همسرتان را تشویق میکند طبق توصیهها عمل کند. اگر قرار است همسرتان قهوه ننوشید شما هم ننوشید (یا دست کم در حضور او این کار را نکنید!).
با هم به پیاده روی بروید و پا به پای او گام بردارید. هر وقت خسته شد شما هم بنشینید و هر وقت هوس کرد چیزی بخورد برایش فراهم کنید.
۸٫ به او بگویید زیباست و دوستش دارید
همسر شما هم مانند تمام زنهای باردار دیگر، تغییرات ظاهری قابل توجهی پیدا میکند. شما به عنوان شوهر باید این اطمینان را به او بدهید که در نظر شما هنوز هم زیباست و بیقید و شرط دوستش دارید. هر روز، عشق بیپایان خود را به همسرتان ابراز کنید.
۹٫ برای تسکین ناخوشیها و حالت تهوع اش چارهای بیندیشید
بیماری صبحگاهی یا ویار حاملگی بدون تردید، بدترین قسمت یک بارداری است (البته به غیر از وضع حمل!). ۷۵ درصد از زنان باردار ویار دارند و علائم آن شامل سر درد، خواب آلودگی زیاد و حالت تهوع و گاهی استفراغ میشود.
بیشتر خانمها حدود یک ماه بعد از بسته شدن نطفه، ویارشان شروع میشود و معمولا تا پایان هفتهی دوازدهم یا چهاردهم بارداری ادامه مییابد. البته بعضی از خانمها تا پایان بارداری ممکن است ویار داشته باشند.
ویار یا بیماری صبحگاهی بر خلاف اسمی که دارد، فقط مربوط به صبحها نیست. بیشتر خانمها تمام طول روز، علائم ویار را دارند. کمکی که شما میتوانید بکنید این است که راهکارهای گوناگون را پیش پای همسرتان بگذارید.
هر روز شیوهای جدید را امتحان کنید تا ببینید کدامشان جواب میدهد. هر زمان که همسرتان کمکی از شما خواست، از صمیم قلب آماده باشید. چند راهکار که میتوانید امتحان کنید:
مکمل ویتامین B۶: مطالعات نشان دادهاند مکمل ویتامین B۶ میتواند علائم ویار را کاهش بدهد.
دستبند ضد تهوع: دستبندهای ضد تهوع، باندهای کششی با برآمدگیهای پلاستیکی هستند که به نقاطی از مچ دست فشار وارد میکنند. این فشار میتواند از حالت تهوع کم کند.
دمنوش زنجبیل: تندی خاص زنجبیل میتواند به کاهش حالت تهوع کمک کند. برای همسرتان دمنوش زنجبیل درست کنید و ببیند اثر دارد یا نه.
کراکر یا بیسکوئیت: مشکل ویار علاوه بر ایجاد حالت تهوع این است که میل به خوردن را کم میکند، اما معدهی خالی فقط باعث تشدید حالت تهوع میشود. کراکرها برای معده، سبُک هستند و میتواند حالت تهوع را کاهش بدهند. پیش از اینکه همسرتان از رختخواب خارج شود، برایش چند کراکر ببرید.
چای نعنا فلفلی: نعنا فلفلی هم مانند زنجبیل به کاهش حالت تهوع ناشی از ویار کمک میکند. پس با عشق، برای همسرتان چای نعنا فلفلی دم کنید و این راهکار را هم امتحان کنید!
۱۰٫ صبور و انعطاف پذیر باشید
ممکن است یک روز همسرتان از غذایی متنفر باشد و روزی دیگر همین غذا تنها چیزی باشد که مایل به خوردنش است. انعطاف داشته باشید و هر چه که میل دارد برایش فراهم کنید. مهربان باشید و هر زمان که لازم شد برای تهیهی هر آنچه همسرتان خواسته از خانه بیرون بزنید!
پایان
Saturday, 5 October , 2024