کلوچه خرما و گردو یکی از شیرینی‌های خوش‌مزه، مفید و مغذی و گزینۀ مناسبی برای سرو در وعدۀ صبحانه یا عصرانه است. این کلوچه با یک نوشیدنی داغ مانند چای، در کنار پنیر حسابی می‌چسبد.

مواد لازم:

تخم‌مرغ: یک عدد
شیر ولرم: یک‌چهارم لیتر
شکر: ۵۰ گرم
گردو: ۱۵۰ گرم
خرما: ۲۵۰ گرم
آرد سفید: ۵۰۰ گرم
روغن مایع: ۱۰۰ گرم
مایه خمیر فوری: ۱۰ گرم
وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
دارچین: یک قاشق چای‌خوری
زنجبیل: نصف قاشق چای‌خوری
کنجد و زعفران دم‌کرده به میزان لازم

یک و نیم قاشق از شکر را به شیر افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم. شیر را در شیرجوش می‌ریزیم و روی حرارت کم می‌گذاریم تا کمی گرم شود.
شیر باید ولرم باشد. چون اگر شیر خیلی داغ شود، خمیرمایه از بین می‌رود و اگر شیر سرد باشد، خمیرمایه خوب عمل نمی‌آید.
خمیرمایه را در ظرفی ریخته و شیر را به آن می‌افزاییم. روی آن را سلفون می‌کشیم و در جای ثابتی می‌گذاریم.
۱۰ دقیقه برای عمل آمدن خمیرمایه کافی است .پس از ۵ دقیقه خمیرمایه فعال می‌شود و روی سطح شیر به‌صورت کف یا حباب‌ ظاهر می‌شود.
پس از به‌عمل آمدن خمیر، بقیۀ شکر را با روغن و وانیل به آن می‌افزاییم و خوب هم می‌زنیم.
آرد را کم‌کم به مواد اضافه کرده، ورز می‌دهیم تا خمیر یکدست شود و به دست نچسبد.

سپس در محیط خانه روی خمیر پارچه می‌اندازیم تا حدود نیم ساعت استراحت و پف کند.
برای آماده کردن مواد داخل کلوچه، هسته و پوست خرما را می‌گیریم. سپس در تابه‌ای روی حرارت کم تفت می‌دهیم تا خرما نرم شود.
گردو را هم ریز خرد کرده و با زنجبیل و دارچین به خرما افزوده و خوب با هم مخلوط می‌کنیم.
فر را از قبل روشن می‌کنیم تا گرم شود. کف سینی فر را چرب می‌کنیم.
از خمیر به اندازۀ یک گردو برداشته و با دست به آن حالت می‌دهیم تا شبیه دایره شود.
خمیر را از وسط باز کرده، کمی از مواد خرما در آن می‌گذاریم.

همۀ خمیر را به این شکل آماده کرده و با فاصله در سینی می‌چینیم. در صورت تمایل با مهر مخصوص کلوچه روی خمیرها فشار دهید تا پهن شوند.
در کاسه‌ای زردۀ تخم‌مرغ را با زعفران، یک قاشق چای‌خوری شکر و یک قاشق شیر به‌خوبی مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.
سپس قلم‌مو را داخل مخلوط زده و روی سطح کلوچه‌ها می‌کشیم.
در آخرمقداری کنجد روی کلوچه‌ها می‌پاشیم.
سینی را در فر می‌گذاریم. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا کلوچه‌ها کاملاً بپزند.پس از پختن و خنک شدن آن‌ها را در ظرف بچینید و سرو کنید.