حسادت از آن دسته از احساساتی است که هسته آن در وجود همگی ما نهفته است اما چه می شود که بسیاری از ما تمام وجودش را حسادت گرفته و بسیاری به هیچ کس حسادت نمی کند؟

این تفاوت به تجارب و رفتارهایی که در گذشته با ما شده است برمی گردد. برای همین مهم است که بدانید رفتار امروز شما نیز بر حسود بودن یا نبودن شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.

در این مطلب به چند نکته کوتاه اما مهم اشاره کرده ایم که با رعایت آنها می توانید تا حد زیادی مانع از تبدیل شدن فرزندتان به یک فرد حسود شوید.

او شاه دنیا نیست

رفتار شما با فرزندتان در خانه ممکن است به گونه ای باشد که او خود را بدون هیچ عیب و نقصی بداند. این رفتار می تواند شامل تحسین های بی چون و چرا، چشم پوشی از ایراد های رفتاری و حاکم بودن فرزند سالاری در خانه شماست.

چنین کودکی بعد از تولد فرزند دوم یا بعد از قرار گرفتن در جمع های کودکان غریبه می فهمد که او بهترین نیست و او می فهمد که قویترین، زیبا ترین یا باهوش ترین نیست. در اینجاست که اولین جوانه های حسادت می تواند در کودک شما رشد کند.

به جای رفتارهای بدی که به آن اشاره شد، برای مثال هرگز به او نگویید تو زیبا ترین/باهوش ترین  پسر/ دختر دنیا هستی. بگویید تو دختر/پسر باهوش/زیبایی هستی.

مقایسه ممنوع

یکی از بدترین رفتار هایی که یک پدر و مادر می تواند در حق فرزندش بکند، مقایسه او با دیگر بچه هاست. این کار چ به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم نباید صورت بگیرد.

هر کودکی منحصر به فرد است، ویژگی های خاصی دارد و استعدادش در زمین خاصی است. پس سعی نکنید با مقایسه او با دیگر فرزندتان یا بچه های دیگر انگیزه اش را برای بهتر شدن بیشتر کنید. این کار نتیجه ای جز کاهش اعتماد به نفس کودک و البته ایجاد خشم و حسادت در او نخواد داشت.

به جای این کار انرژی تان را صرف پیدا کردن استعداد او بگذارید. از طرف دیگر همیشه به او بگویید که هر کسی در یک پیزی قوی تر است و هر چی که باشی ما به تو افتخار می کنیم.

حواستان به رقابت ها باشد

بسیار از والدین برای ایجاد هیجان بیشتر یا گاهی تشویق کردن فرزندانشان به انجام تکالیف، از رقابت و مسابقه استفاده می کنند. این رقابت معمولا بین فرزندان یک خانه یا بچه های فامیل اتفاق می افتد. اگر شما نیز از این روش استفاده می کنید خوب بررسی کنید که تاثیر این رقابت دقیقا چیست؟

آیا این شرایط باعث افزایش هیجانات منفی مثل اضطراب، خشم، عصبانیت و حسادت می شود؟ رفتار شما با برنده و بازنده چگونه است؟ نکند با رفتارتان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باعث تحقیر فرزندتان شوید!

تاثیر نورسیده

برای یک فرزند یکی یک دانه هیچ چیز بدتر از تولد فرزند دوم نمی تواند باشد. تا پیش از فرزند دوم تمامی توجه و محبت ها به او بوده و حالا قرار است رقیبی خطرناک داشته باشد.

این حس حسادت از زمان بارداری مادر شروع شده و می تواند تا سالها ادامه داشته باشد .

وظیفه شما به عنوان پدر و مادر این است قبل از تولد فرزند جدید با فرزند اول صحبت کنید و شرایط پیش رو را با زبانی کودکان توضیح دهید. از او بخواهید تا در نگهداری از نوزاد به شما کمک کند و بگویید که او همچنان برای شما عزیز است.

یادتان نرود که به اقوام نزدیکانتان نیز گوشزد کنید تا دیدن نوزاد تازه وارد باعث نشود تا فرزند اولتان را فراموش کنند.

برایش از غبطه و حسادت بگویید

برای این موضوع وقت بگذارید و با فرزندتان درباره این حس صحبت کنید. برای او بگویید  که گاهی ممکن است دوستانش از او خوش تیپ تر، قویتر یا باهوش تر به نظر برسند. بگویید که این طبیعی است و قرار نیست که همه آدم ها با هم مساوی باشند.

برایش توضیح دهید که در چنین شرایطی به جای حسادت بهتر است تلاش کنی که تو نیز یکی از بهترین ها باشی( نه تنها “بهترین”)

در نهایت از او بپرسید که تا به حال حس حسادت را تجربه کرده است؟ به حرف هایش درباره تجربه هایش گوش کنید و سعی کنید راهنمایی اش کنید.