مربای کدو حلوایی یک مربای مجلسی و ترد است که ظاهر خوبی هم دارد. تهیه این مربا سخت نیست، ولی کمی زمان بر است و حوصله می‌خواهد. کدو حلوایی بافت نرمی دارد و به راحتی له می‌شود. برای همین لازم است در تهیه این مربا از آب آهک استفاده شود. چون این ماده باعث تردی […]

مربای کدو حلوایی یک مربای مجلسی و ترد است که ظاهر خوبی هم دارد. تهیه این مربا سخت نیست، ولی کمی زمان بر است و حوصله می‌خواهد. کدو حلوایی بافت نرمی دارد و به راحتی له می‌شود. برای همین لازم است در تهیه این مربا از آب آهک استفاده شود. چون این ماده باعث تردی و حفظ شکل ظاهری کدو حلوایی در مربا شده و از له شدن آن جلوگیری می‌کند.

مواد لازم تهیه مربای کدو حلوایی :

کدو حلوایی: یک و نیم کیلوگرم
شکر: یک کیلوگرم
هل نکوبیده: یک قاشق مربا خوری
گلاب: یک چهارم پیمانه
جوهر لیمو: نصف قاشق چای خوری

 

 

طرز تهیه آب آهک:

۵ قاشق غذاخوری آهک را در ۳ لیتر آب سرد حل کنید. ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا مواد آهک ته نشین شود. سپس مواد ته نشین شده را دور بریزید و از آب زلال آن در تهیه مربا استفاده کنید.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی :

کدو حلوایی را پوست بگیرید و به شکل دلخواه برش یا قالب بزنید.

تکه های کدو را ۲۴ ساعت در آب آهک آماده شده بریزید. پس از گذشت این مدت کدو حلوایی را از آب آهک خارج کرده، حدود ۵ ساعت در آب سرد بریزید و در طول این مدت ۳ بار آب آن را عوض کنید. سپس تکه های کدو حلوایی را در صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

شکر را با ۶ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. پس از آن شربت را از صافی رد کنید.

کدو را در شربت بریزید تا بجوشد و قوام بیایید.

جوهر لیمو را در یک قاشق غذاخوری آب گرم حل کنید. سپس آن را با دانه های هل و گلاب در مربا ریخته و پس از ۱۰ دقیقه جوشیدن از روی حرارت بردارید.

مربا را پس از سرد شدن در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.