اسفیدباج

یکی از غذاهای ساده و سریع الهضم که برای زمان پاکسازی مانند بهار بسیار مفید است و در کتب طب ایرانی توصیه شده ، اسفیدباج (به معنای آش سفید) است.
طرز تهیه آن ساده و تا حدودی قابل انعطاف و تغییر است:

مقداری جو پوست کنده یا برنج

هویج (زردک)، کدو سبز ، آلو بخارا ، کمی زردچوبه ، کمی نمک طعام با آب پخته شود.

در اواخر پخت جعفری و گشنیز خردشده اضافه شود. موقع مصرف روغن زیتون و کمی آب لیمو ترش تازه یا آب نارنج اضافه شود. توصیه می شود هر روز حداقل یک پیاله از این آش به عنوان غذا یا پیش غذا مصرف شود.

در صورتی که قرار باشد این آش به عنوان غذا استفاده شود و یا در کسانی که ضعف دارند، میتوان کمی گوشت پرندگان مانند بال و گردن پوست کنده مرغ به آن افزود. گاهی می توان ماش هم به این غذا اضافه کرد.

اسفیدباج در دوره بیماری های حاد مانندآنفلوانزا یا دوره های حمله در بیماریهای مزمن مانند ام.اس بسیار مفید است.