کلوچه خرمایی یکی از آن دسته نانهای مغزدار خوشمزهای است که بیشتر در ماه رمضان و اغلب بعد از وعده افطار همراه با چای صرف میشود.
البته این بدین معنا نیست که این کلوچههای خوشمزه قابلیت استفاده در ماههای دیگر سال را ندارند.
کلوچه خرمایی به دلیل داشتن خرما میتواند به عنوان یک میان وعده خوشمزه و حتی تغذیه کودکان در مدارس مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم:
- آرد ۲/۵ لیوان
- شکر ۱/۲ لیوان
- شیر ولرم ۱/۳ لیوان
- نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر مخمر ۲ قاشق چایخوری
- کره ۴ قاشق غذاخوری
- خرما مقدار لازم
- تخم مرغ برای رومال
طرز تهیه کلوچه خرمایی:
- آرد، شکر، نمک و پودر مخمر را با هم مخلوط کرده و شیر ولرم را کم کم به آن اضافه کنید.
- پس از اینکه مواد کاملا مخلوط شدند کره آبشده را اضافه کنید. سپس مواد با دست ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدستی بدست بیاید.
- خمیر را داخل کاسهای که چرب کردهاید قرار دهید. در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۱ ساعت در جای گرم استراحت کند.
- پس از استراحت خمیر، آن را به ۱۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هرکدام از چانهها را با دست گرد کنید و ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
- در این فاصله، پوست و هسته خرماها را بگیرید و با پشت چنگال یا به کمک میکسر خرما را له کنید ( میتوانید مقداری کنجد به خرما اضافه کنید )؛ به نوبت خمیرها را کف دست خود پهن کنید و مقداری خرما در مرکز هر خمیر قرار دهید، خمیر را از اطراف جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید.
- ته سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید، خمیرها را روی سینی بچینید.
- تخم مرغ را با چنگال هم زده و سپس روی خمیرها را باآن آغشته کنید.کمی کنجد روی کلوچه ها بپاشید.
- سینی را داخل فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید تا کلوچهها طلایی شوند.
- کلوچهها را پس از پخت از فر خارج کنید، روی کلوچه ها را با روغن یا کره آب شده برس بکشید سپس سرو کنید، این کلوچهها را میتوانید با مواد دیگری نیز پر کنید.
https://destani.ir/?p=24616
Tuesday, 5 December , 2023