در این مطلب دستور پخت و طرز تهیه نان صبحانه فانتزی خانگی را به شما آموزش می‌دهیم.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند پختن نان فانتزی در خانه کار دشواری است، اما تهیه کردن این نان آنقدر ساده و لذت‌بخش است که اگر یک بار آن را امتحان کنید احتمالا هر روز صبح هوس می‌کنید نان صبحانه تازه بپزید.

مواد لازم (برای ۸ نفر)

  • آرد نان فانتزی: ۳ پیمانه
  • روغن مایع یا زیتون یا کره آب شده: یک‌چهارم پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • مایه خمیر: یک‌ونیم قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شیر ولرم: ۱ پیمانه
  • آب ولرم: نصف پیمانه

طرز تهیه

۱. مایه خمیر را به همراه شکر در نصف پیمانه آب ولرم حل کنید و ۱۰ دقیقه زمان دهید تا فعال شود.

بعد از ۱۰ دقیقه مایه خمیر کمی پف می‌کند و آماده استفاده می‌شود.

تخم مرغ، روغن و شیر ولرم را در یک ظرف با هم ترکیب کنید.

سپس مایه خمیر فعال شده را به آن‌ها بیفزایید و مخلوط کنید.

 

۲. آرد و نمک را آرام آرام به مایه‌ی اولیه اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد.

نمی‌توان میزان آرد را از قبل به طور دقیق مشخص کرد.

پس بهتر است آرد را تا زمانی که خمیر شکل بگیرد با احتیاط و مرحله مرحله اضافه کنید تا خمیر شما سفت نشود.

 

پس از شکل گرفتن خمیر، آن را از ظرف خارج کنید و روی تخته یا میز کار آردپاشی شده به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید تا حالت کش‌دار و لطیف پیدا کند.

۳. بعد از ورز دادن خمیر، آن را در یک ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون و پارچه بپوشانید.

ظرف را در جای نسبتا گرم قرار دهید و اجازه دهید خمیر کاملا عمل بیاید و حجم آن دو برابر شود.

۴. پف خمیر را با چند دقیقه ورز دادن بگیرید و آن را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید.

هر کدام از چانه‌های خمیر را باز و با دست مانند تصویر رول کنید.

۵. رول‌های خمیر را کنار هم قرار دهید و مانند تصویر آن‌ها را در هم ببافید.

۶. یک کاغذ روغنی چرب شده کف سینی فر قرار دهید.

روی کاغذ روغنی را آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید.

روی خمیر را با استفاده از سلفون یا کیسه‌ی نایلونی بپوشانید و اجازه دهید برای مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت استراحت کند.

۷. یک عدد تخم مررغ را با نصف پیمانه شیر مخلوط کنید و به آرامی با قلمو روی نان بمالید و در نهایت کمی کنجد روی آن بپاشید.

نان را داخل فری که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

زمان پخت نان می‌تواند با توجه به حرارت فر شما کمی بیشتر یا کمتر باشد.

۸. نان را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.