گل گاو زبان دارای مقادیر زیادی پتاسیم و کلسیم است و خاصیت آرام بخش آن باعث شده از آن به صورت دم کرده استفاده شود. اما جالب است بدانید که می‌توان با این گیاه پر خاصیت مربا درست کرد و هر روز صبح با خوردن آن آرامش گرفت. اگر به دنبال یک مربای خاص با […]

گل گاو زبان دارای مقادیر زیادی پتاسیم و کلسیم است و خاصیت آرام بخش آن باعث شده از آن به صورت دم کرده استفاده شود. اما جالب است بدانید که می‌توان با این گیاه پر خاصیت مربا درست کرد و هر روز صبح با خوردن آن آرامش گرفت. اگر به دنبال یک مربای خاص با طعم عالی هستید، با ما همراه باشید تا با طرز تهیه مربای گل گاو زبان آشنا شوید.

مواد لازم تهیه مربای گل گاو زبان :

گل گاو زبان: ۲۵۰ گرم
شکر: ۲ پیمانه
آب: ۲ پیمانه
لیمو عمانی: ۲ عدد
آبلیمو: یک قاشق چای‌خوری
هل یا وانیل در صورت تمایل

طرز تهیه مربای گل گاو زبان :

گل گاو زبان را پس از شستن در قابلمه ریخته و بجوشانید تا خوب پخته شود. برای پختن گل گاو زبان می‌توانید آن را پس از شستن در قوری آب جوش ریخته، چند ساعت روی کتری بگذارید تا کاملا نرم شود.

برای تهیه شربت مربا، در قابلمه دیگری آب و شکر بریزید و آن را روی شعله متوسط بگذارید تا بجوشد و کشدار شود.

لیمو عمانی را از چند ساعت قبل خیس کرده، با چنگال سوراخ کنید و به شربت بیفزایید. به جای لیمو عمانی می‌توانید از پره‌های لیمو عمانی هم استفاده کنید.

گل گاو زبان پخته شده را با همان مقدار آبی که از آن باقی مانده، به شربت اضافه کرده، بگذارید حدود ۲۰ دقیقه با شربت بجوشد و قل بزند. در این مدت اصلا آن را هم نزنید، چون شربت شکرک می زند.

اگر گل گاو زبان قبل از اضافه شدن به شربت، خوب پخته و نرم نشود، مربا را خراب می‌کند و در آخر سفت و تیره می‌شود. در نتیجه حتما قبل از آنکه آن را به شربت بیفزایید، دقت کنید که خوب پخته شده باشد.

در صورت تمایل می‌توانید هنگام پخت مربا، هل یا وانیل به آن اضافه کنید تا خوش عطرتر و خوش‌طعم‌تر شود.

در اواخر پخت در مربا آبلیموی تازه بریزید و لیمو عمانی را بیرون بیاورید تا تلخ نشود.

وقتی شربت قوام آمد و به غلظت مناسب رسید، مربا آماده است. آن را پس از خنک شدن در ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.