خیار ریز قلمی    ۲کیلوگرم

آب    ۲ لیتر(۸لیوان)

سرکه    ۱/۲ لیوان

نمک    ۱/۲ لیوان

سیر   چند حبه

سبزی معطر    به مقدار لازم

فلفل سبز    به مقدار لازم

پودر تخم گشنیز    ۱قاشق مرباخوری

نخود خام    ۴ -۵ حبه

 

طرز تهیه :

ابتدا خیارهای بومی را بشویید و داخل پارچه قرار بدهید و آن را کاملا خشک کنید. سپس سبزی های را پاک کرده ، بشویید و آن ها را ۲ تکه کنید.  اجازه بدهید خشک شوند و روی آن ها آبی باقی نماند.بعد از خشک شدن خیارها آن ها را با یک سوزن یا خلال دندان سوراخ کنید و از طرف دیگر بیرون بیاورید.

آب و نمک و سرکه را مخلوط کنید و اجازه بدهید بجوشند، زمانی که جوشید از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید خنک شوند.خیارها را داخل شیشه قرار بدهید و لابه لای آن ها سبزی و سیر و در صورت تمایل فلفل سبز و نخود خام قرار بدهید.

می توانیدتخم گشنیز را به صورت پودر یا درسته اضافه کنید. آب و نمک و سرکه که هنوز گرما دارد، تا حدی که انگشت را نسوزاند، روی خیارها بریزید و در ظرف را محکم ببندید.

اگر احتمال می دهید که هوا به وارد می شود یک کیسه فریزر روی آن قرار بدهید و درب آن را ببندید. سپس آن را در محیط خنک و نسبتا تاریک قرار بدهید و بعد از ۳ تا ۴ هفته بعد آماده مصرف می شود.