خورشت ماست از ماست پرچرب، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شکر تهیه می‌شود و در آن کمی زرشک و خلال بادام یا گردو و گلاب می‌ریزند. این خورشت که مانند حلیم است، به صورت سرد سرو می‌شود و طرفداران زیادی دارد. این غذا معمولا با گوشت گردن گوسفند تهیه می‌شود، اما برخی از گوشت مرغ […]

خورشت ماست از ماست پرچرب، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شکر تهیه می‌شود و در آن کمی زرشک و خلال بادام یا گردو و گلاب می‌ریزند.

این خورشت که مانند حلیم است، به صورت سرد سرو می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

این غذا معمولا با گوشت گردن گوسفند تهیه می‌شود، اما برخی از گوشت مرغ استفاده می‌کنند.

همچنین برخی آن را با سبک هندی تهیه کرده و به جای شکر و گلاب، در غذا نمک و فلفل می‌ریزند.

برای آشنایی با طرز تهیه خورشت ماست با مجله دستانی همراه باشید.

مواد لازم تهیه خورشت ماست

  • گوشت گردن گوسفند: ۲۰۰ گرم
  • شکر: نصف پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • ماست پرچرب: ۳ پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد
  • زعفران دم‌کرده: یک قاشق سوپ‌خوری
  • گلاب: یک قاشق سوپ‌خوری
  • خلال بادام: یک قاشق سوپ‌خوری
  • مغز گردو: یک قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • زرشک و خلال پسته برای تزیین

 

طرز تهیه خورشت ماست

  • پیاز را از وسط به ۴ قسمت تقسیم کرده و با گوشت و زردچوبه در قابلمه بریزید؛ سپس آن را روی شعله ملایم بگذارید تا گوشت خوب بپزد و مغزپخت شود.
  • وقتی گوشت کاملا پخته و نرم شد، آن را از استخوان جدا کرده و آنقدر بکوبید تا کش بیاید.
  • زرده تخم‌مرغ را با شکر و ماست مخلوط کرده و در یک قابلمه بریزید.
  • قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید تا ماست با حرارت متوسط جوش بیاید؛ سپس گوشت کوبیده شده را روی آن ریخته و هم بزنید تا یکدست شود.
  • کمی بعد نمک، مغز گردو، خلال بادام، زعفران و گلاب را اضافه کنید.
  • پس از چند دقیقه قابلمه را از روی شعله بردارید و غذا را در ظرف مورد نظر بکشید.
  • بهتر است این خورشت را ۲۴ ساعت در یخچال قرار بگذارید تا خوب خنک شود، چون این خورشت به صورت سرد سرو می‌شود؛
  • سپس روی آن را با زرشک و خلال بادام و پسته تزیین کنید.