برای پخت و سرو مرغ روش‌های متفاوتی وجود دارد. مرغ پرتقالی یا مرغ با سس پرتقال یک ایده جدید برای پخت مرغ این بار نه با آب معمولی بلکه با آب پرتقال است. فوت و فن و طرز تهیه مرغ پرتقالی را در مجله دستانی بخوانید. مواد لازم (مناسب برای ۶ نفر) مرغ ۶ تا […]

برای پخت و سرو مرغ روش‌های متفاوتی وجود دارد.

مرغ پرتقالی یا مرغ با سس پرتقال یک ایده جدید برای پخت مرغ این بار نه با آب معمولی بلکه با آب پرتقال است.

فوت و فن و طرز تهیه مرغ پرتقالی را در مجله دستانی بخوانید.

مواد لازم
(مناسب برای ۶ نفر)

  • مرغ ۶ تا ۸ تکه
  • کره ۵۰ گرم یا بیشتر
  • زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار دلخواه
  • پیاز ۱ عدد بزرگ
  • آب پرتقال طبیعی ۲ یا ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
  • زنجبیل ۱ قاشق مرباخوری (اختیاری)

طرز تهیه مرغ پرتقالی

  • تکه‌های مرغ را با نمک و فلفل سیاه و قرمز و زعفران دم کرده غلیظ مزه‌دار کنید. اجازه دهید مرغ یک تا دو ساعت در این مواد بماند تا کاملا مزه‌دار شود.
  • در این فاصله پیاز نگینی خردشده را در مقداری روغن مایع تفت دهید تا پیاز‌ها سبک شوند. سپس کره و کمی زنجبیل (دلخواه) را به آن اضافه کنید.
  • وقتی کره آب شد تکه‌های مرغ را به پیاز و کره اضافه کنید.
  • اجازه دهید روی حرارت ملایم گاز، مرغ‌ها آب بیندازند و با آب خودشان مغز پخت شوند. در این مرحله نباید به مرغ‌ها آب یا چیز دیگری اضافه کنید. وقتی مرغ‌ها آب انداخت کمی دیگر (به مقدار دلخواه) زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید و اجازه دهید مرغ‌ها باز هم بپزند.
  • در این مدت هر از چند گاهی مرغ‌ها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف مرغ‌ها سرخ و طلایی شوند.
  • در این مرحله آب پرتقال را اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آب پرتقال به خورد مرغ‌ها برود و تبدیل به سس پرتقال شود.
  • آب پرتقال را در همین مرحله‌ای که گفته شد اضافه کنید در غیر این صورت مرغ تلخ می‌شود.
  • نمک را اندازه کنید. بسته به ذائقه‌تان، اگر دوست دارید غذا کمی ملس باشد می‌توانید مقداری شکر و کمی آبلیمو اضافه کنید در غیر این صورت اضافه کردن نمک کافی است.
  • در یک دقیقه پایانی پخت می‌توانید کمی عسل به سس پرتقال اضافه کنید.

نکات پخت مرغ پرتقالی

  • خوراک مرغ پرتقالی را می‌توانید با مرغ درسته هم تهیه کنید. در این صورت ترجیحا بسته به تعداد نفرات از یک یا چند مرغ کوچک استفاده و با همین دستور پخت آن را تهیه کنید.
  • وقتی پرتقال را آب می‌گیرید همراه با آن مقداری از پالپ پرتقال باشد تا سس به غلظت مناسبی برسد.
  • استفاده از آب پرتقال صنعتی توصیه نمی‌شود، چون عطر و رایحه آب پرتقال طبیعی را ندارد.
  • طرز تهیه بلدرچین، بوقلمون، اردک یا هر گوشت سفید دیگری با سس پرتقال به همین ترتیب و با همین دستور پخت است.