بورک (Burek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه‌ای که در این خمیر پیچیده شده و در روغن سرخ و یا در فر پخته می‌شوند. با ما همراه شوید و طرز تهیه این بورک خوشمزه را فرا بگیرید.

– می‌توانید برای صبحانه یا عصرانه پنیر و سبزیجات را در خمیر یوفکا پیچیده و در روغن سرخ کنید و یا در فر بپزید.

– برای مواد میانی بورک می‌توانید از گوشت چرخ کرده، کالباس، سوسیس، گوجه، زیتون، فلفل دلمه ای، اسفناج، قارچ و … استفاده کنید.

– تهیه خمیر بورک قسمت مهم و اصلی این دستور غذایی است. خمیر باید به خوبی ورز داده شود تا هوای داخل آن کاملا خارج شود.

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی (نگینی خرد شده): ۵۰۰ گرم
  • روغن: ۲ قاشق سوپ خوری
  • پیاز (خرد شده): یک عدد
  • فلفل قرمز (خرد شده): یک عدد
  • فلفل سبز (خرد شده): ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
  • فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

مواد لازم خمیر

  • آرد: ۴ پیمانه
  • روغن: یک دوم پیمانه + یک قاشق سوپ خوری
  • شیر: یک پیمانه
  • آب: یک دوم پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه

 روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. گوشت را از قبل جداگانه پخته و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا برشته شود. فلفل قرمز، فلفل سبز خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید. نمک و فلفل سیاه بزنید.

برای تهیه خمیر، آرد، نمک، یک دوم پیمانه روغن، شیر و آب را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.

خمیر را حدود ۱۰ دقیقه استراحت دهید و سپس با وردنه روی سطح آرد پاشیده شده به اندازه قالب پای پهن کنید. خمیر را به قالب پای انتقال دهید.

یک قاشق سوپ خوری روغن باقیمانده را روی خمیر بمالید و قسمت وسط خمیر را کمی گود کنید. مخلوط گوشت را روی خمیر پخش کنید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شود. سپس سرو کنید.