شامی هویج غذای لذیذ و پرطرفدار اصفهانی است که با نان یا برنج سرو می‌شود.

البته می‌توان این شامی را به عنوان یک غذای آماده ساندویچی هم مصرف کرد.

مواد لازم تهیه شامی هویج

  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • هویج متوسط: ۳ عدد
  • سیب‌زمینی: ۲ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • آرد نخودچی: ۱۲۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • آب: ۲ لیوان
  • سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • نعناع: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه شامی هویج

سیب‌زمینی، هویج و یک عدد پیاز را پوست گرفته و ریز رنده کنید.

سپس گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ و آرد نخودچی را به مواد افزوده و با هم مخلوط کنید.

مقدار مناسبی نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه به مایه شامی اضافه کرده و با دست مواد را خوب ورز دهید.

در تابه‌ای کمی روغن مخصوص سرخ کردنی ریخته، روی شعله بگذارید تا داغ شود.

از مایه شامی به اندازه کف دست برداشته و فرم دهید؛ سپس دو طرف شامی را در روغن سرخ کنید تا مغزپخت و طلایی شود.

وقتی سرخ کردن شامی‌ها تمام شد، آنها را کنار گذاشته و سس مخصوص را آماده کنید.

یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید.

وقتی پیاز سبک و طلایی شد، رب گوجه‌فرنگی و آب را به آن افزوده، شعله را زیاد کنید تا سس به جوش بیاید.

پس از به جوش آمدن سس، شکر، نعناع و سرکه را در آن بریزید تا به خورد سس برود و با آن چند جوش بزند.

وقتی سس به غلظت دلخواه رسید، شامی‌های سرخ شده را در آن بریزید و بگذارید حدود یک ربع با حرارت ملایم بجوشد.

شامی هویج با سس مخصوص آماده است. می‌توانید آن را با نان یا برنج و انواع مخلفات سرو کنید.