شامی هویج غذای لذیذ و پرطرفدار اصفهانی است که با نان یا برنج سرو میشود.
البته میتوان این شامی را به عنوان یک غذای آماده ساندویچی هم مصرف کرد.
مواد لازم تهیه شامی هویج
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- هویج متوسط: ۳ عدد
- سیبزمینی: ۲ عدد
- پیاز: ۲ عدد
- آرد نخودچی: ۱۲۰ گرم
- تخممرغ: ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۴ قاشق سوپخوری
- آب: ۲ لیوان
- سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: یک قاشق غذاخوری
- نعناع: یک قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه شامی هویج
سیبزمینی، هویج و یک عدد پیاز را پوست گرفته و ریز رنده کنید.
سپس گوشت چرخکرده، تخممرغ و آرد نخودچی را به مواد افزوده و با هم مخلوط کنید.
مقدار مناسبی نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه به مایه شامی اضافه کرده و با دست مواد را خوب ورز دهید.
در تابهای کمی روغن مخصوص سرخ کردنی ریخته، روی شعله بگذارید تا داغ شود.
از مایه شامی به اندازه کف دست برداشته و فرم دهید؛ سپس دو طرف شامی را در روغن سرخ کنید تا مغزپخت و طلایی شود.
وقتی سرخ کردن شامیها تمام شد، آنها را کنار گذاشته و سس مخصوص را آماده کنید.
یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید.
وقتی پیاز سبک و طلایی شد، رب گوجهفرنگی و آب را به آن افزوده، شعله را زیاد کنید تا سس به جوش بیاید.
پس از به جوش آمدن سس، شکر، نعناع و سرکه را در آن بریزید تا به خورد سس برود و با آن چند جوش بزند.
وقتی سس به غلظت دلخواه رسید، شامیهای سرخ شده را در آن بریزید و بگذارید حدود یک ربع با حرارت ملایم بجوشد.
شامی هویج با سس مخصوص آماده است. میتوانید آن را با نان یا برنج و انواع مخلفات سرو کنید.
Tuesday, 28 November , 2023