شیرینی ساق عروس یکی از شیرینی‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که در جشن‌ها و مهمانی‌ها و ایام نوروز بیشتر استفاده می‌شود. ساق عروس شیرینی سبک و تردی است و به راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.

مواد لازم تهیه شیرینی ساق عروس :

آرد: ۲ پیمانه
پودر قند: یک قاشق چای‌خوری
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
شیر ولرم: نصف پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
نمک: یک هشتم قاشق چای‌خوری

مواد لازم تهیه لایه میانی :

پودر گردو: نصف پیمانه
پودر قند: نصف پیمانه
پودر پسته: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب: یک چهارم پیمانه
عسل: ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل: یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه شیرینی ساق عروس :


شیر، زرده تخم مرغ، روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید.

آرد را الک کرده و با یک قاشق چای‌خوری پودر قند، به آرامی به مخلوط بیفزایید.

خمیر را پس از ورز دادن، با پارچه مرطوبی بپوشانید و دو ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند.

یک لایه نازک از خمیر جدا کرده و آن را دور چوب یا فلز مخصوص شیرینی ساق عروس بپیچانید. این چوب را می‌توانید از فروشگاه‌های لوازم قنادی تهیه کنید.

به همین ترتیب همه خمیرها را دور استوانه‌ها بپیچید.

خمیرها را با چوب میانی، در پودر قند و پودر هل بغلتانید؛ سپس کمی روغن مایع در تابه بریزید و شیرینی‌ها را سرخ کنید.

پس از سرخ شدن، چوب‌ها را از شیرینی‌ها بیرون بیاورید.

پودر گردو را با پودر قند و گلاب ترکیب کرده و با قیف در میانه شیرینی‌ها بریزید.

سپس سر و ته شیرینی‌ها را به عسل آغشته کرده و آن‌ها را در پودر پسته و پودر گردو فرو ببرید تا به سر شیرینی بچسبند.

در صورت تمایل می‌توانید به جای غلتاندن شیرینی در پودر پسته و پودر گردو، آن را به پودر نارگیل آغشته کنید.

ساق عروس آماده است. آن را در ظرف چیده و سرو کنید.