کلیسای سنت آنتونی پادوا:
کلیسای سنت آنتونی پادوا که به ترکی استانبولی به آن سنت آنتوان کاتولیک کیلیسِسی می گویند در محله بی اوغلو استانبول واقع شده است. کلیسای سنت آنتونی پادوا اصلی در سال ۱۷۲۵ به دست ایتالیان محلی استانبول ساخته شد ولی بعدها تخریب و با ساختمان کنونی که در همان مکان است جایگزین شد.

کلیسای بلغارستانی سنت استفان
این کلیسا که متعلق به اقلیت بلغاریست به کلیسای سنت استفان بلغاری مشهور است. در گذشته بلغاری ها در کلیساهای ارتدکس استانبول به عبادت می پرداختند ولی پس از جنبش ملی، کلیسای چوبی خودشان را در فِنِر ساختند. پس ار آنکه ساختمان چوبی اصلی بر اثر آتش آسیب دید ساختمان بزرگ کنونی در همان مکان ساخته شد.

کلیسای ارتدکس یونانی ایا تریادا
کلیسای ایا تریادا توسط معمار کامپاناکی در سال ۱۸۸۲ بنا شد. این کلیسا یکی از بزرگترین کلیساهای ارتدکس یونانی در استانبول است و در مکانی که قبلاً قبرستان و بیمارستان ارتدکس یونانی بوده است قرار دارد.

برج مِیدِن                                                                                                                                                                                         که به ترکی آن را کیز کولِسی یعنی قلعه دختر می نامند در جزیره کوچکی واقع در ورودی جنوبی تنگه بسفروس در فاصله ۲۰۰ متری از ساحل اوسکودار در استانبول ساخته شده است. بر پایه افسانه ای ترکی یک پرنسس در این برج زندگی می کرده است چرا که پیشگویان گفته بودند این دختر بر اثر نیش یک مار از دنیا خواهد رفت. از این رو وی را به این برج برده بودند تا از نیش مار در امان باشد اما سرانجام توسط نیش ماری که به همراه میوه ها به داخل برج آمده بود از دنیا رفت. در طول سال ها از این برج به عنوان فانوس دریایی، مرکز گمرک و اقامتگاه افسران بازنشسته نیروی دریایی استفاده شده است. امروزه یک رستوران در طبقه اول و یک بار در قسمت بالایی برج قرار دارند.

برج گالاتا
برج استوانه ای گالاتا که ۶۶٫۹ متر ارتفاع دارد در اصل برج کریست نامیده می شد، در سال ۱۳۴۸ توسط ژنُوایی ها به عنوان برج اصلی شهر ساخته شد و قرن ها بلندترین برج شهر بود. این برج درست در قسمت شمالی گلدن هورن (شاخ طلایی) واقع شده است.

برج بیازیت
برج بِیازیت در حیاط دانشگاه استانبول قرار دارد و در گذشته از آن به عنوان برج مراقبت برای مشاهده وقوع آتش سوزی استفاده می کردند.

مسجد عرب استانبول
مسجد عرب در خابان کالیون در گالاتا واقع شده است و بزرگترین مسجد در این منطقه به حساب می آید. بر اساس افسانه ها قرن ها قبل از ورود ترک ها به ترکیه این مسجد را زمانیکه اعراب استانبول را محاصره کرده بودند ساختند.

مسجد جامع سلیمانیه
مسجد جامع سلیمانیه که بزرگترین مسجد استانبول است به دستور سلطان سلیمان اول و به دست معمار سینان در سال‌های ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ ساخته شده است. این مسجد در شمال دانشگاه استانبول واقع شده است و چشم انداز گلدن هورن را دارد. ارتفاع گنبد این مسجد ۵۳ متر و قطر گنبد ۲۷٫۵ متر است. همچنین این بنا به سنت عثمانی چهار گل‌ دسته دارد که نشان از این می باشد که این مسجد به دستور یک پادشاه ساخته ‌شده.

مسجد جامع آتیک علی پاشا
مسجد جامع آتیک علی پاشا که یکی از ساختمان های قدیمی استانبول است در خیابان یِنیچِریلِر در چِمبِرلیتاش قرار دارد. این مسجد در سال ۱۴۹۶ توسط وزیر اعظم هادیم آتیک علی پاشا راه اندازی شد. امروزه فقط مسجد، حوزه علمیه و مقبره این مسجد جامع که نیز شامل یک آشپزخانه عمومی، کاروانسرا و خانه درویش بود، باقی مانده است.

قلعه آنادولو
ییلدریم بیازیت از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۴۰۲ قلعه آنادولو یا قلعه آناتولین را ساخت. این قلعه در باریکترین نقطه در میان دو ساحل بسفروس قرار دارد و پس از لشکرکشی نیگ بُلو در سال ۱۳۹۰ به منظور کنترل رفت و آمد کشتی ها به دریای سیاه ساخته شده است.

موزه باستان شناسی
این موزه را نقاش و باستان شناس عثمان حمدی در ماه ژوئن سال ۱۸۹۱ تاسیس کرده است. در آن زمان آن را موزه سلطنتی می نامیدند. دو بال کناری در سال ۱۹۰۲ و ۱۹۰۸ به این ساختمان اضافه شده است و ساختمان این موزه در همان قرن یعنی در سال ۱۹۹۱ با یک بخش جدید و سازماندهی مجدد بزرگ شده است. معمار اثرهای تاریخی این ساختمان والوری مشهور بود.

موزه آشیان
این موزه در محل اقامت قبلی شاعر مشهور تِفیک واقع شده است. تِفیک فیکرِت این خانه را در پایین محوطه دانشگاه روبِرت ساخت. این ملک در سال ۱۹۴۰ توسط شهر به منظور تاسیس موزه ادبیات خریداری شد و از سال ۱۹۴۵ برای بازدید عموم بازگشایی شد.

پارک امیرگان
معروفیت امیرگان به دلیل کافه های کنار ساحل و پارک بسیار بزرگش است. عمارت ساحلی وِریفییِر یاحسی و عمارت های کلاه فرنگی داخل پارک که به عنوان کافه مشغول به کار هستند، نمونه هایی از معماری عثمانی در دوره های مختلف می باشند.

ادامه دارد…