شامی ترش یا ترش شامی یکی از غذاهای سنتی گیلانی است که بسیار لذیذ و معروف است. این غذا که درواقع نوعی خورشت است، با کته و سیب‌زمینی سرخ کرده سرو می‌شود.

مواد لازم تهیه شامی ترش :

گوشت چرخ‌کرده: ۴٠٠ گرم
پیاز: یک عدد
گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: ٢ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده: یک قاشق سوپ‌خوری
جعفری خرد شده: ۲ قاشق سوپ‌خوری
نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری
آب: یک لیوان
آب نارنج: نصف لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه شامی ترش :


پیاز را ریز رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید؛ سپس با گوشت چرخ‌کرده، جعفری و گشنیز خرد شده، آرد نخودچی، نعناع خشک، نمک و فلفل مخلوط کنید و ورز دهید. از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و در کف دست به صورت گرد پهن کنید.

در تابه‌ای مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و شامی‌ها را در آن سرخ کرده و کنار بگذارید.

گوجه‌فرنگی‌ها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند؛ سپس آن‌ها را از تابه بیرون آورده و کنار بگذارید.

رب، زردچوبه و کمی نمک را با مقداری روغن تفت دهید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی سس به جوش آمد، شامی‌ها را در آن بریزید و ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم بگذارید تا مغزپخت شوند.

در اواخر پخت آب نارنج و گوجه‌های سرخ شده را بیفزایید و ده دقیقه زمان دهید تا شامی‌ها مزه‌دار و ترش شوند.

به جای آب نارنج می‌توانید از آبغوره استفاده کنید، ولی شامی با آب نارنج خوشمزه‌تر می‌شود.

وقتی شامی پوک و ترش آماده شد، آن را با سیب‌زمینی سرخ کرده و کته سرو کنید.