دوشنبه گذشته پنجمین جشنواره جهانی فیلم زنان-هرات در کابل با حضور سینماگران و فیلم‌سازان ۳۳ کشور از سراسر جهان از جمله ایران، هند، لبنان، آلمان و فرانسه آغاز به کار کرد. هدف از راه‌اندازی این جشنواره ایجاد گفتمان دادخواهی برای زنان از طریق سینما عنوان شده است.

رویا سادات کارگردان جشنواره فیلم زنان-هرات گفت:

«هدف از برگزاری این جشنواره، پشتیبانی از زنان و فیلمسازانی است که زندگی زنان را به تصویر می‌کشند.»

از میان ۲۰۰ فیلمی که به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود، ۴۷ فیلم در رقابت‌ها شرکت داشتند.

مستند «سونیتا» ساخته رخساره قائم‌مقامی داستان زندگی‌ یک دختر ۱۸ ساله‌ افغان است که با تلاش و کوشش به جایگاه یک رِپ‌خوان شناخته‌شده‌ جهانی دست می‌یابد، از فیلم‌های شاخص این جشنواره سینمایی بود. آواز عقرب‌ها به کارگردانی آنوب سینگ و با بازی گلشیفته فراهانی نیز در این جشنواره به نمایش درآمد.

این فیلم‌ها در کابل، جلال‌آباد، بامیان و هرات روی پرده‌ سینما رفتند. آرمانشهر و خانه فیلم رویا اعلام کرده بودند که با برگزاری این جشنواره می‌خواهند این پیام را بدهند که اینگونه برنامه‌های فرهنگی «در این روزهای تاریک و مبهم افغانستان» نویدی‌ است برای ایستادگی دربرابر نابرابری‌ها.

رخشان بنی‌اعتماد، از سینماگران برجسته ایران نیز به عنوان داور در این جشنواره حضور داشت. بنی‌اعتماد در روز افتتاحیه جشنواره فیلم زنان هرات گفته بود قصد دارد فیلم تازه‌اش را در افغانستان بسازد.

این جشنواره از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ آگوست در کابل برگزار و Samiullah Nabi poor از افغانستان و Martin Gerner از آلمان و Alba Sotorraاز اسپانیا داوری بخش مستند جشنواره فیلم زنان هرات را بر عهده داشتند.

فیلم «در جستجوی فریده» ساخته آزاده موسوی و کوروش عطایی به عنوان بهترین فیلم مستند پنجمین دوره جشنواره فیلم زنان هرات معرفی شد.