پسته گونه‌ای گیاه است. این گیاه در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند.

پسته تازه، یکی از خوراکی هایی است که در اواخر فصل تابستان وارد بازار میشود،که در این فصل بسیار مورد استقبال قرار میگیرد پسته تازه بسیار خوش طعم میباشد ودارای خواص زیادی میباشد.

گنجاندن پسته در رژیم غذایی می‌تواند از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی و تنگ شدن شریان‌های قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری کند و کلسترول خون را نیز کاهش دهد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد داوطلبانی که مدت یک ماه مرتبا ۲۸ گرم پسته در روز مصرف کرده‌اند، میزان کلسترول خون آنها ۸ ‌/‌ ۴ درصد کاهش یافته‌است.با مصرف پسته سطح کلسترول بد لیپوپروتئین با غلظت کم تا ۱۱‌/۶ درصد کاهش می‌یابد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که پسته، سطح کلسترول بد را در بدن کاهش می‌دهد و در ضریب لیپوپروتئین هم تغییراتی مفید صورت می‌دهد. محققان می‌گویند پسته دارای مقادیر زیادی ماده گیاهی ضداکسیدانت لوتئین است که معمولا در سبزیجات پربرگ و تیره رنگ موجود است.

پسته را هم می توان به صورت خام و تازه مصرف کرد و هم به صورت میوه خشک شده. برای اینکه طعم بهتری به این میوه دهند آن را با آب و نمک تفت میدهند تا پسته شور را تهیه کنند.

 

مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.

خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می‌کند.

مغز و ذهن را تقویت می‌کند.

برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.

برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می‌شود.

پسته معده را تقویت می‌کند.

پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود..
در صورت ادامه مصرف پسته در طولانی‌ مدت می‌توان به بهبودهای حاصل‌ شده در فشارخون زمان خواب، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب امیدوار بود.