انبهها از متداولترین و پرخاصیت ترین میوههای مصرفی در سرتاسر جهان هستند. انبه از خانواده میوههای آلویی میباشد، گیاهی خوراکی که قسمت گوشتی خارجی آن قشایی است که دانه را در بر گرفته است. انواع زیتون، خرما و نارگیل از اعضای همین خانواده محسوب میشوند.انبهها به نسبت رنگ، شکل، طعم و سایز دانههایشان به انواع مختلفی تقسیم میشوند. اگرچه در رنگ پوست انبهها از سبز تا قرمز، زرد یا نارنجی تنوعاتی به چشم میخورد اما گوشت داخلی آن غالبا زرد طلایی است. انبهها طعمی شیرین و خامهای مانند دارند و بالغ بر ۲۰ نوع ویتامین و مواد معدنی در آنها یافت میشود.
ارزش غذایی انبه
وجود انبه در برنامه غذایی علاوه بر تامین مس، کلسیم و آهن، آنتیاکسیدانهایی از قبیل زیاکسانتین و بتاکاروتین را برای بدن به ارمغان میآورد.
انبه مدافعی علیه بیماریهای قلبی
فیبر، پتاسیم و ویتامینهای موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی محسوب میشود. افزایش جذب پتاسیم بعلاوه کاهش جذب سدیم از مهمترین تغییرات در برنامه غذاییست که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را در فرد کاهش میدهد.
انبه از زوال شبکیه ناشی از افزایش سن پیشگیری میکند
آنتیاکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، حائلی در برابر تشعشات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا میکند و احتمالا صدمات ناشی از زوال شبکیه را دفع میکند.
اثبات شده است که دریافت بالای انواع میوهها (۳ وعده یا بیشتر) خطر ابتلا و پیشرفت زوال شبکیه ناشی از افزایش سن را کاهش میدهد.
پیشگیری از آسم با خوردن انبه
خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه مصرف میکنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج یافت میشود.
انبه و بهبود بیماریهای گوارشی
از آنجایی که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب میباشد، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان میآورد.
Friday, 13 December , 2024