تربچه، یک صیفی کم چرب، بدون کلسترول و چربی است. حاوی ویتامین c,k,B۶ نیاسین و فولات است، ویتامین C موجود در برگ آن ۶ برابر ویتامینی است که در ریشه وجود دارد و فیبر غذایی مهمترین ماده غذایی موجود در آن است.
گیاه حاوی کلسیم، پتاسیم، مس، اسید فولیک و آنتوسیانین (Anthocyanin نوعی آنتی اکسیدان قوی ) است. برگهای آن نیز در درمان یرقان موثر است. مصرف منظم آب این گیاه حرکت روده را آسانتر کرده و به تدریج اشتها را بهبود میبخشد.
فیبر سرشارتربچه یبوست را درمان کرده و مصرف منظم آن برای رفع بواسیر مفید است. مصرف روزی ۲ و یا ۳ بار، یک قاشق مرباخوری آب تربچه همراه یک قاشق مرباخوری عسل، بیماریهایی مانند سرفه معمولی، سیاه سرفه، گلودرد و ناراحتی ریوی را رفع میکند. برای از بین بردن دانههای سرسیاه و لکهها به طور روزانه جوشانده دانه تربچه را به ناحیه لکه دار بمالید.
تربچه از خانواده شب بو و ریشههای خوراکی سبزی است و امروزه در غذاهای بسیاری از کشورهای سراسر جهان یافت میشود. دوره کشت، رنگ و اندازه متفاوت دارد و اختلاف آنها بر اساس رنگ، اندازه و شکلهای که در دسترس هستند تعیین میشود. با وجود این عطر و طعم موجود در تربچه بسیار غنی و متمایز از دیگر سبزیجات مشابه است.
Monday, 20 March , 2023