نارنج ؛ چاشنی ترش و خوشمزه کباب با خواص فراوان!
نارنج میوهای ترش از خانواده مرکبات است و درخت آن که بومی آسیا و مدیترانه است، به عنوان مادر مرکبات شناخته میشود و پایه بسیار خوبی برای پیوند شاخههای نارنگی یا پرتقال است.
طبع این میوه سرد و خشک است. از نارنج، پوست نارنج و بهارنارنج برای تهیه سس سالاد، مربا و مارمالاد و به عنوان طعمدهنده غذا استفاده میشود، همچنین روغن آن هم برای استعمال خارجی کاربرد دارد؛
منبع غنی ویتامین ث
تقریبا همه میوههای ترش و به ویژه مرکبات، حاوی ویتامین C هستند. مصرف آب نارنج میتواند ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. از طرفی، در صورت ابتلا به سرماخوردگی، روند درمان با مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C تسریع پیدا میکند.
این میوه، یک ضدعفونیکننده قوی و طبیعی محسوب میشود و مصرف آن هنگام گلودرد اثرات مثبتی را به همراه دارد.
افزایش انرژی بدن
مطالعات نشان دادهاند که مصرف این میوه، انرژی در دسترس جهت فعالیت بدنی روزانه را افزایش میدهد و از این طریق توان و نشاط زیادی را برای انجام امور روزانه تولید میکند. به طور کلی، مصرف این میوه بیش از عصاره آن توصیه میشود.
آنتیاکسیدان قوی
این میوه به دلیل غنی بودن از ویتامین C یکی از آنتیاکسیدانهای طبیعی محسوب میشود. البته باید توجه داشته باشید که آبگیری و حرارت میتواند تا حدودی باعث تخریب ویتامین C موجود در آن شود.
مفید برای سلامت قلب و عروق
نارنج برای بیماران قلبی مفید است. این میوه پایینآورنده چربی خون است. کسانی که فشار خون دارند، این میوه را در برنامه غذایی خود بگذارند. برای کنترل فشار خون باید نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل کنید.
فواید نارنج در کاهش وزن و لاغری
نارنج حاوی مادهای به نام سینفرین است که اثری طولانیتر از اپینفرین دارد. در واقع به آن مقلد سمپاتیک گفته میشود. این ماده همانند کافئین باعث لاغری و کاهش وزن میشود. درواقع این میوه یک چربیسوز قوی و ضد اشتها است.
https://destani.ir/?p=18085
Tuesday, 21 March , 2023