غذا‌های محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان‌هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست‌مایه‌ی تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می‌ماند.

امروز با غذا‌ی محلی استان تهران ما را همراهی کنید

مواد اولیه:

  • برنج: چهار پیمانه
  • سبزی پلویی: ۵۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی سردست: ۲۵۰ گرم
  • چغندر: یک تا دو عدد
  • هویج: دو عدد
  • قیسی زرد آلو: نصف پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • گَردِ لیمو: دو قاشق غذاخوری
  • روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم 

    طرز تهیه:

    گوشت را شسته و در صورت دلخواه به صورت یک تکه یا خرد شده در می‌آوریم.

    پیاز را خرد کرده و گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

    فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و به اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و می‌گذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیم‌پز شود.

    برنج را خیس کرده و آبکش می‌کنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقه‌حلقه برش می‌دهیم. هویج را هم به شکل مورب برش می‌زنیم. قیسی را شسته و خیس می‌کنیم.

    مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به اندازه یک کفگیر روی آن برنج می‌ریزیم.

    گوشت نیم‌پز را قرار داده، روی آن گرد لیمو می‌پاشیم.

    چغندر و هویج را روی گوشت قرار می‌دهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج می‌ریزیم تا موادمان به صورت لایه‌ای درون قابلمه ریخته شود.

    قیسی‌ها را درون کمی روغن تفت داده، روی برنج می‌ریزیم و به اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم می‌کنیم.