هر روز از مخاطب‌های تبلت‌ها کاسته می‌شود و اکثر آن‌ها به سمت محصولاتی همچون فبلت می‌روند که تقریبا می‌تواند کارایی مشابه را از خود به نمایش بگذارد.

با این حال هنوز هم تبلت‌ها به خصوص در بازار ایران مشتری دارند و بسیاری برای دوری کردن از لپ تاپ‌های سنگین و البته استفاده از صفحه نمایشی قابل توجه به سراغ این محصولات می‌روند.

با این حال باید در نظر گرفت که کاهش خریداران تبلت، تاثیری مستقیم روی تنوع محصولات این حوزه گذاشته و تولیدکننده‌ها نیز دیگر آن توجه سابق را به این بخش از بازار ندارند.

جدای از چند برند قابل توجه همچون اپل، مایکروسافت و سامسونگ که فعلا با محصولات گران‌قیمت توانسته‌اند بخشی از بازار را به خود اختصاص دهند، قسمت دیگری که شاید از دید قیمت در درجه پایین‌تری قرار گیرد در اختیار تولیدکننده‌های اصطلاحا درجه دو قرار گرفته.

اینکه می‌گوییم درجه دو لزوما به معنی پایین‌تر بودن کیفیت این محصولات نیست بلکه بیشتر مربوط به برند و شناخته شده بودن آن می‌شود.

با توجه به این موضوع به سراغ محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین تبلت‌های بازار ایران رفته‌ایم.

گجت‌هایی که فروش خوب آن‌ها نشان می‌دهد محصولاتی هستند مناسب برای مخاطبی که میان تلفن و لپ تاپ سرگردان مانده.

 

Lenovo Tab۳ ۷ Plus Dual SIM

متوسط قیمت: ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

 

تبلت Tab۳ ۷ Plus در واقع نسخه بهبود یافته‌تر و بهتر Tab۳ ۷ است که در زمینه‌های سخت افزاری، قدرت پردازش و کیفیت صفحه نمایش با بهبود‌های مناسبی همراه بوده.

صفحه نمایش تبلت Tab۳ ۷ Plus هفت اینچی است و از پنل LED-backlit IPS LCD بهره می‌برد. وضوح تصویر این صفحه نمایش برابر با ۱۲۸۰ در ۷۲۰ یا همان اچ‌دی است و تراکم پیکسلی آن ۲۱۰ppi بوده و قابلیت دریافت چندین لمس به طور همزمان را نیز به همراه دارد.

تفاوت صفحه نمایش این دو تبلت در وضوح تصویر و تراکم پیکسلی بالاتر تبلت Tab۳ ۷ Plus است که مطمئنا کیفیت تصویر بهتری را در اختیار کاربر می‌گذارد.

چیپست‌های به کار رفته در این دو تبلت، هر دو چهار هسته‌ای بوده و از نظر قدرت پردازش تفاوت چشم گیر و قابل توجهی با یکدیگر ندارند در حالی که تفاوت اصلی آن‌ها سازنده این چیپست‌هاست.

نسخه Plus این تبلت از چیپست Snapdragon ۴۱۰ بهره می‌برد در حالی که نسخه پایه از چیپست مدیاتک استفاده می‌کند. حافظه رم Plus نیز برابر با دو گیگابایت است در حالی که حافظه رم نسخه پایه یک گیگابایت بود.

حافظه داخلی در دو تبلت تغییری نکرده و ۱۶ گیگابایت است، اما این بخش نیز بدون تفاوت نیست.

در حالی که تبلت Tab۳ ۷ Plus از کارت حافظه جانبی تا ۶۴ گیگابایت پشتیبانی می‌کند، تبلت Tab۳ ۷ تنها توانایی پشتیبانی از کارت حافظه ۳۲ گیگابایتی را دارد.

دوربین اصلی Tab۳ ۷ Plus یک دوربین ۵ مگاپیکسلی بدون فلاش است که همان دوربین به کار رفته در نسخه پایه به شمار می‌رود.

این دوربین دارای ویژگی‌های فوکوس خودکار و ثبت موقعیت جغرافیایی بوده و قابلیت فیلم برداری با کیفیت فول اچ‌دی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را نیز دارد.

دوربین جلو یا سلفی هر دو تبلت نیز از نوع دو مگاپیکسلی است.

پشتیبانی از شبکه پر سرعت LTE، سیستم عامل اندروید ۶، قابلیت اتصال به Wi-Fi، سنسور شتاب سنج و باتری ۳۵۰۰ میلی آمپری از دیگر ویژگی‌های این محصول لنوو است.

باتری قدرتمند این تبلت که توانایی نمایش خروجی به مدت بیش از ۹ ساعت حین تماشای فیلم و ویدیو را دارد، کیفیت و اندازه مناسب صفحه نمایش، پشتیبانی از شبکه LTE و قدرت پردازشی مناسب، این تبلت را برای اجرا بازی‌ها، تماشای ویدیو و فیلم و همچنان وب گردی به عنوان یک گزینه مناسب با توجه به قیمت مناسبش مطرح می‌کند.

 

Samsung Galaxy Tab A ۸.۰، ۲۰۱۹

متوسط قیمت: ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

تابستان سال گذشته بود که سامسونگ خانواده جدید تبلت‌های میان رده خود را معرفی کرد.

محصولاتی که معمولا تمامی امکانات مد نظر کاربر را به همراه دارند، اما شاید از دید قدرت و کیفیت بالاترین سطح ممکن را نمایش ندهند.

با این حال Galaxy Tab A ۸.۰ از جمله تبلت‌هایی شناخته می‌شود که به خوبی توانسته در میانه بازار مشتری‌های بسیاری پیدا کند. تبلتی که در ساختار و ظاهر تفاوت خاصی با نسل‌های قبلی خود ندارد و با بدنه آلومینیومی در دو رنگ مشکی و خاکستری موجود است.

اما اگر به داخل این بدنه آشنا برویم ساختاری قابل پیش‌بینی برای این محصول انتخاب شده است.

چیپست پردازنده دستگاه Snapdragon ۴۲۹ است که دارای پردازنده چهار هسته‌ای از نوع Cortex-A۵۳ در فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno ۵۰۴، همراه با ۲ گیگابایت حافظه رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی که قابلیت ارتقا تا ۵۱۲ گیگابایت دیگر از طریق درگاه میکرو اس دی را دارد، ساختاری میان‌رده رو به پایین را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

سامسونگ برای این تبلت از نمایشگری ۸.۰ اینچی از نوع TFT و رزولوشن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل استفاده کرده که نسبت تصویر ۱۶ به ۱۰ برای آن انتخاب شده و می‌تواند همراه با اسپیکر‌های استریو دستگاه، برای علاقمندان به تماشای محتوای ویدئویی و فیلم بسیار مناسب باشد.

در بخش دوربین نیز سامسونگ یک دوربین جلوی ۲ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و یک دوربین پشتی ۸ مگاپیکسل با فوکوس خودکار را در تبلت جدید خود جای داده است.

باتری دستگاه نیز از نوع لیتیوم پلیمر و در ظرفیت ۵۱۰۰ میلی‌آمپر ساعتی می‌تواند ترکیب مناسبی برای استفاده طولانی مدت بدون نیاز برای شارژ مجدد داشته باشد. سامسونگ سیستم عامل اندروید نسخه ۹.۰ را برای این تبلت همراه با رابط کاربری One UI عرضه کرده که در همه محصولات جدید این شرکت به کار می‌رود.

 

iPad ۱۰.۲-inch ۲۰۱۹

متوسط قیمت: ۱۳ میلیون تومان

 

در میان محصولات موجود اپل در بازار تبلت، می‌توان گفت که آیپد معرفی شده توسط این کمپانی در سال ۲۰۱۹ که از صفحه نمایشی ۱۰.۲ اینچی استفاده می‌کند، به‌صرفه‌ترین آنهاست.

آیپد ۲۰۱۹ وارث نسل قبل این سری است و صفحه نمایش آن نسبت به آیپد ۲۰۱۸ از ۹.۷ اینچ به ۱۰.۲ اینچ گسترش پیدا کرده. آیپد ۲۰۱۹ جایگاهی بین iPad Air ۲۰۱۹ و iPad mini ۲۰۱۹ دارد، به طوری که از مدل Air قدرت کمتر و صفحه نمایشی کوچکتر و از مدل مینی قوی‌تر و بزرگتر است.

آیپد ۲۰۱۹ هنوز هم ظاهری به مانند نسل‌های پیشین خود دارد و در پایین تبلت می‌توانید دکمه دایره شکل Home را ببینید که حسگر اثر انگشت بر روی آن تعبیه شده.

جای اسپیکر‌ها هم درست در مکان قبلی خود قرار دارد و تغییری را نسبت به گذشته مشاهده نمی‌کنید.

به دلیل صفحه نمایش بزرگ‌تر نسبت به آیپد ۲۰۱۸، داشتن وزن و ابعادی بزرگتر طبیعی است.

یکی از مزایای افزایش اندازه صفحه نمایش این است که حالا می‌توانید به راحتی از کیبورد‌های سری Air استفاده کرده و تجربه‌ای به مراتب نزدیک‌تر به لپ تاپ را داشته باشید.

رزولوشن صفحه آیپد ۲۱۶۰ در ۱۶۲۰، و دارای تراکم پیکسلی ۲۶۴ پیکسل بر اینچ است.

صفحه نمایش مقدار کمی از نور تابیده شده به خود را بازتاب می‌دهد؛ رزولوشن هم مقداری افزایش پیدا کرده که با توجه به اندازه بزرگ‌تر آن طبیعی است، پس انتظار بهبود چشم‌گیری را نسبت به قبل نداشته باشید، اما همچنان از دیدن ویدیو و تصاویر بر روی آن لذت خوهید برد.

تصاویر از دور به شکل واضح و مناسب به نظر می‌رسند. شاید آیپد ۲۰۱۹ نسبت به تبلت Tab S۶ سامسونگ رزولوشن کمتری داشته باشد، اما با اینحال استفاده از آن لذت بخش خواهد بود.

مهم‌ترین تفاوت صفحه آیپد ۲۰۱۹ با آیپد پرو در پشتیبانی از قلم هوشمند نسل دوم است که فقط در مدل گران‌تر یعنی نسخه پرو می‌توانید از آن استفاده کنید.

البته نگران نباشید، زیرا می‌توانید از نسل اول قلم‌های اپل و کیبورد‌های هوشمند آن استفاده کنید تا تجربه‌ای به مراتب نزدیکتر به آیپد پرو داشته باشید.

به نوعی تنها تفاوت ظاهری مدل ۲۰۱۹ با مدل ۲۰۱۸ همین مورد است. هنوز هم قلم نسل اول اپل، سرعت و سهولت خوبی را در استفاده از خود نشان می‌دهد و با کمک سیستم عامل اختصاصی نیز این ویژگی پر رنگ‌تر خواهد شد.

آیپد ۲۰۱۹ از تراشه A۱۰ اپل که در آیپد ۲۰۱۸ تعبیه شده بود استفاده می‌کند. معمولا اپل در نسخه‌های جدید دستگاه‌های خود همیشه بهبود‌هایی نسبت به نسل قبل دارد، اما این بار خیر.

نمونه تراشه A۱۰ را قبل‌تر در آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس دیده بودیم، البته الان دیگر یک پردازشگر میان رده به حساب می‌آید که شاید در بازی‌‍‌ها و نرم افزار‌های سنگین کمی شما را اذیت کند، ولی با این وجود می‌توانید بازی‌های را با کیفیت مناسب اجرا کنید.

آیپد جدید مانند برادر قدیمی خود از ۲ گیگابایت حافظه رم استفاده می‌کند که امکان دارد در تبلت‌های امروزی کم به نظر برسد، اما فراموش نکنید که سیستم عامل iOS به شکل بسیار بهینه‌ای از این حافظه استفاده می‌کند پس مشکلی در اجرای چند برنامه به صورت همزمان وجود ندارد، ولی بهتر است توقع زیادی نداشته باشیم.