مسقطی یکی از دسرهای خوش‌مزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان لار استان فارس است. ازاین‌رو آن را با نام مسقطی شیرازی هم می‌شناسند. مسقطی هم مانند باسلق به‌عنوان شیرینی در کنار چای مصرف می‌شود.

مواد لازم

کره: ۱۵۰ گرم
گلاب: نصف لیوان
شکر: ۳۰۰ گرم
آب سرد: ۴ لیوان
نشاسته: ۱۵۰ گرم
زعفران به میزان لازم
آب لیموترش: یک قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام به میزان لازم

طرز تهیه

توجه داشته باشید برای درست کردن مسقطی باید دقت و حوصله به خرج دهید تا دسری خوش‌طعم داشته باشید.
نشاسته را در ظرفی ریخته و آب سرد روی آن می‌ریزیم تا نشاسته کاملاً در آب سرد حل شود.
سپس مخلوط آب و نشاسته را از صافی عبور می‌دهیم تا منسجم و یکدست شود و بعد در قابلمه‌ای می‌ریزیم.
قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم. شکر را به مواد افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم تا شکر در مواد حل شود.
زعفران را به هر میزانی که دوست داریم، دم کرده و به مواد می‌افزاییم. بدیهی است برای داشتن مسقطی خوش‌رنگ‌تر، باید از زعفران بیشتری استفاده کرد.
مواد را تا جای

ی که نشاسته قوام بگیرد و غلیظ شود، هم می‌زنیم.
پس از غلیظ شدن نشاسته، گلاب و کره را به مواد افزوده و مخلوط می‌کنیم تا کاملاً منسجم و یکدست شوند. سپس قالبی را که برای مسقطی آماده کرده‌ایم،با قلم‌مو و روغن کاملاً چرب کرده و مواد را در قالب می‌ریزیم.
روی مسقطی خلال پسته و خلال بادام می‌ریزیم. قالب را در یخچال می‌گذاریم تادسر خوب خودش را بگیرد. سپس ظرف را از یخچال بیرون آورده و مسقطی را آرام از قالب خارج می‎کنیم. آن را به هر مدلی که دوست داریم برش زده و در ظرف موردنظر می‌چینیم.این دسر را می‌توان به‌صورت قالبی هم سرو کرد.