مویز منبع بینظیر انرژی، الکترولیتها، ویتامینها و املاح است. مویز، انگور خشک شده است که برخلاف سایر میوههای خشک شده، طی پروسه خشک کردن هیچ قندی به آن افزوده نمیشود. این خشکبار سرشار از فیبر، پتاسیم، آهن و سایر مواد مغذی است؛ اما چربی اشباع و کلسترول ندارد. ضمنا مویز، بدون گلوتن است. مویز میتواند میان وعدهای بسیار سالم، مغذی و خوشمزه باشد که حاوی پلی فنولها، آنتی اکسیدانها، فلاونوئیدها و مواد مغذی است که برای سلامتی لازمند. در این مطلب، بیشتر با خواص مویز آشنا شوید.
سلامت دهان و دندان
برخلاف چیزی که ممکن است از یک خوراکی شیرین انتظار داشته باشید، مویز در واقع به سلامت دهان و دندانتان کمک میکند. تحقیقات علمی نشان دادهاند مویز میتواند به نفع سلامت دهان و دندان باشد؛ زیرا این میوه دارای فیتوشیمیاییهای ضدمیکروبی است که رشد باکتریهای دهان که مرتبط با پوسیدگی دندان و بیماری لثه هستند را سرکوب میکند.
کمک به گوارش
مویز به عنوان یک خوردنی سرشار از فیبر، برای گوارش عالی است. مویز دارای فیبر محلول و فیبر غیرمحلول است که هر دو کمک میکنند جریان گوارشتان سالم و مناسب باشد و در نتیجه دچار یبوست یا اسهال نشوید.
کاهش خطر سکته مغزی
مویز سرشار از پتاسیم است که به پیشگیری از افت پتاسیم در بدن کمک میکند. کمبود پتاسیم، مشکلی شایع در بیشتر افراد است. پتاسیم، الکترولیتی مهم برای حمایت از عملکرد تمام سلولها، بافتها و ارگانها در بدن انسان است. افرادی که پتاسیم زیادی در رژیم غذایی خود دریافت میکنند، کمتر در معرض خطر سکته مغزی هستند.
کنترل دیابت
مطالعهای به بررسی تاثیر مصرف منظم مویز، در مقایسه با اسنکهای فرآوری شده از جهت میزان گلوکز و سایر فاکتورهای قلبی و عروقی، در میان بیماران دچار دیابت نوع دوم پرداخت. در این مطالعه، افرادی که مویز مصرف کرده بودند، سطح گلوکز خونشان یک کاهش ۲۳ درصدی داشت و ضمنا فشار خون سیستولیکشان نیز کاهش یافته بود. فیبر موجود در مویز به بدن کمک میکند قند طبیعی مویز را بهتر پردازش کرده و در نتیجه دچار ترشح ناگهانی انسولین نشوید.
کاهش اسیدیته بدن
مویز دارای پتاسیم و منیزیم است و همین کمک میکند از اسیدیته بدنتان به میزان زیادی کاسته شده و سموم از بدنتان دفع شود. در نتیجه از بیماریهایی مانند آرتروز، نقرس، سنگ کلیه و بیماریهای قلبی پیشگیری خواهد شد.
درمان عفونت
مویز حاوی پلیفنولهایی است که به آنتیاکسیدانهای ضد التهابی معروفند. این ترکیبات، آنتیباکتریال نیز هستند و به کاهش احتمال تب و نابود کردن باکتریها کمک میکنند؛ بنابراین خوردن مقداری مویز در روز میتواند کمکتان کند از سرماخوردگی و سایر عفونتها دور بمانید.
تقویت بینایی
مویز سرشار از فیتونورینتهای پلیفنولیک است که آنتیاکسیدان هستند و به حفظ سلامت بینایی کمک میکنند. آنتیاکسیدانهای موجود در مویز با کاهش فعالیت رادیکالهای آزاد که بینایی را ضعیف کرده و منجر به تباهی لکه زرد و آب مروارید میشوند، از چشمهایتان محافظت میکند. در ضمن مویز به خاطر داشتن ویتامین A، بتاکاروتن و کاروتنوئید-A، برای سلامت چشمها بسیار عالی است.
سلامت و شادابی پوست
مواد مغذی مویز به حفظ سلامت پوست کمک میکنند. مویز سرشار از فنول است که آنتیاکسیدان بوده و از فعالیت رادیکالهای آزاد و آسیبشان به سلولهای پوست و کلاژن جلوگیری میکند؛ در نتیجه بروز علائم پیری به تاخیر میافتد. همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در مویز، سیستم ترمیم پوست را سرعت میبخشند و سلولهای پوست را جوان میکنند. مصرف مویز به سمزدایی بدن نیز کمک میکند؛ در نتیجه سموم از بدن دفع میشوند و پوستی شفاف و درخشان خواهید داشت.
از دیگر خواص مویز میتوان به کاهش فشار خون، پیشگیری از سرطان و رفع ضعف جنسی اشاره کرد.
Friday, 13 December , 2024