باقلا، باقالا یا همان باقالی از خانواده حبوبات و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. باقلا یکی از غنی‌ترین منابع فیبر و پروتئین در میان مواد غذایی است. به‌طوری که در هر ۱۰۰ گرم باقلا، ۲۶ میلی‌گرم پروتئین و ۲۸ میلی‌گرم فیبر وجود دارد. مصرف باقلا در کمک به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی بسیار موثر است. در این مطلب شما را با خواص باقلا آشنا خواهیم کرد.

 

۱. جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان

یکی از مهم‌ترین خواص باقلا جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان است. فقط یک لیوان باقلا می‌تواند ۳۶ درصد از میزان منگنز موردنیاز بدن شما را تامین کند. بزرگسالان روزانه به ۱۱ میلی‌گرم منگنز نیاز دارند. ولی منگنز چه اهمیتی دارد؟ منگنز فواید زیادی برای بدن دارد؛ به‌ویژه برای استخوان‌ها بسیار مفید است. منگنز کمک می‌کند حجم استخوان‌ها بیشتر شود و کمبود کلسیم را بهبود می‌بخشد.

 

۲. کاهش فشار خون و کمک به سلامت قلب

یکی دیگر از خواص باقلا کاهش فشار خون است. اخیرا منیزیم که در باقلا میزان قابل‌توجهی از آن وجود دارد، موردتوجه ویژه پزشکان بوده‌ است. بیشتر به این خاطر که تعداد زیادی از آمریکایی‌ها به کمبود این ماده معدنی مهم مبتلا هستند. همچنین منیزیم نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می‌کند. فشار خون بالا یکی از عوامل خطرآفرین در بیماری‌های قلبی و سکته‌ مغزی است. تحقیقات نشان می‌دهند منیزیم می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد.

۳. تقویت سیستم ایمنی

مصرف باقلا در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز موثر است. باقلا حاوی مقدار زیادی مس است و مس به سلامت سلول‌های خونی کمک می‌کند. گلبول‌های سفید نقش مهمی در بدن دارند و بدون آن‌ها بدن در معرض بیماری و عفونت قرار می‌گیرد، چون مولکول‌های بیماری‌زا را از بین می‌برند. مس عملکرد گلبول‌های سفید را در بدن بهبود می‌بخشد؛ ولی بدن به‌تنهایی نمی‌تواند مس کافی تولید کند؛ برای همین هم باید از مکمل‌های غذایی یا غذاهایی سرشار از مس مانند باقلا استفاده کرد.

 

۴. افزایش انرژی

از دیگر خواص باقلا می‌توان به افزایش انرژی بدن اشاره کرد. به‌خاطر وجود آهن، باقلا می‌تواند انرژی زیادی به شما بدهد. یک لیوان باقلای پخته‌شده می‌تواند تقریبا ۱۴ درصد آهن موردنیاز روزانه شما را تامین کند. همچنین آهن به شما انرژی می‌دهد؛ چون آهن برای تولید هموگلوبین لازم است. هموگلوبین اکسیژن را به تمام نقاط بدن می‌برد و آن را به سلول‌ها می‌دهد.

اگر به کمبود آهن مبتلا هستید، اکسیژن در بدن کاهش می‌یابد و احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنید. خوردن باقلای سرشار از آهن می‌تواند برای رفع کسلی، ضعف و خستگی موثر باشد.

 

 

۵. تقویت اندام های حرکتی

برخی تحقیقات نشان می‌دهند باقلا می‌تواند به کنترل علائم بیماری پارکینسون کمک کند. تحقیقی که در این مورد در «ژورنال تحقیقات تشخیصی و بالینی» منتشر شد نشان داد که باقلا باعث می‌شود مقدار لوودوپا و سی‌دوپا در خون افزایش پیدا کند؛ این افزایش باعث می‌شود بیماران مبتلا به پارکینسون حرکت‌ راحت‌تری داشته‌باشند.

در این مطلب به تعدادی از خواص باقلا برای سلامتی اشاره کردیم. این را هم بگوییم که ممکن است برخی از شما به باقلا حساسیت داشته باشید. البته اگر باقلا را خوب بپزید؛ ممکن است حساسیت شما علائم کمتری در بدن شما ایجاد کند و با خوردن باقالی اذیت نشوید.