۶. استروژن:

استروژن یا همان هورمون جنسی زنانه مسئول رشد و تنظیم سیستم تولیدمثل در زنان است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که استروژن به افزایش سنتز و ترشح اکسی توسین کمک می‌کند و بیان گیرنده‌های اکسی توسین در مغز را شدت می‌بخشد. پژوهش‌های دیگری نیز نشان داده‌اند که حتی یک دوز اِسترادیول می‌تواند سطح گردش اکسی توسین را به‌مقدار قابل‌توجهی افزایش دهد و از میزان اضطراب بکاهد.

۷. بابونه:

بابونه گیاهی دارویی است که از قدیم به‌خاطر دارا بودن خواص آرامش‌بخشی و ضدالتهابی مصرف می‌شده است. پژوهش‌ها روی حیوانات نشان داده‌اند که بابونه حاوی موادی است که روی همان قسمت‌هایی از مغز و سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد که داروهای ضد اضطراب اثر می‌کنند. پژوهشگران همچنین دریافته‌اند که بابونه به‌طور طبیعی موجب افزایش اکسی توسین و کاهش کورتیزول می‌شود.

 

۸. لاکتوباسیلوس روتِری:

لاکتوباسیلوس روتِری باکتری‌ای با تأثیر ضدالتهابی است که تازه در دهه‌ی ۱۹۸۰ کشف شد و گفته می‌شود که یکی از بهترین سایکوبیوتیک‌ها برای درمان اضطراب است. در پژوهشی پیرامون این باکتری خاص مشاهده شد که لاکتوباسیلوس روتِری سطح اکسی توسین در مغز را از طریق عصب واگ به‌میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. لاکتوباسیلوس روتِری معمولا در روده‌ی انسان یافت می‌شود.

۹. شنبلیله:

شنبلیله گیاه دارویی معروفی است که از گذشته برای تقویت میل جنسی توصیه می‌شده است. پژوهش‌ها روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که شنبلیله دارای خواص ضدافسردگی و ضداضطرابی است و موجب ایجاد اثر اکسی توسیک در انسان‌ها می‌شود. اگر مایل به استفاده از مکمل شنبلیله نیستید، می‌توانید درعوض از تخم شنبلیله استفاده کنید.

 

ادامه دارد،.