اشکنه در واقع نوعی خوراک است که انواع گوناگونی دارد و در هر شهری به یک شکل تهیه میشود؛ البته نوع رایج این غذا اشکنه پیاز است که با سیبزمینی و تخممرغ درست میشود.
مواد لازم تهیه اشکنه :
پیاز: ۲ عدد
سیبزمینی: ۲ عدد
تخممرغ: ۲ عدد
شنبلیله خشک: ۲ قاشق غذاخوری
آرد گندم: یک قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
کره: ۱۰۰ گرم
نمک و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه اشکنه :
پیاز را خرد کرده و با کره سرخ کنید تا طلایی شود؛ سپس شنبلیله خشک را که از قبل در آب خیس کردهاید، به پیاز داغ افزوده و با آن تفت دهید.
در کاسهای آرد را با مقداری آب حل کنید تا رقیق و یکدست شود. مراقب باشید آرد گوله گوله نشود. آرد رقیق شده را با نمک، زردچوبه و رب گوجهفرنگی به پیاز و شنبلیله بیفزایید.
سیبزمینیها را پس از پوست گرفتن، نگینی خرد کرده و با مقداری آب به مواد اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا سیبزمینیها با شعله ملایم بپزند. وقتی غذا آماده شد، دو عدد تخممرغ را در کاسهای شکسته و با چنگال هم بزنید تا حالت چسبندگی آنها از بین برود و خوب رقیق شود. بعد همین طور که مواد در قابلمه در حال جوشیدن هستند، تخممرغها را افزوده و سریع هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. پس از ۵ دقیقه زیر شعله را خاموش کنید.
در صورت تمایل میتوانید تخممرغها را در قابلمه بشکنید. در این صورت اصلا مواد را هم نزنید تا تخممرغها درسته پخته شوند.
اشکنه را در کاسه مناسبی بریزید و با نان سنگک، سبزی خوردن و ترشی سرو کنید.
Saturday, 5 October , 2024