آش سبزی از آش‌های سنتی شیراز است که بیشتر به عنوان آش نذری درست می‌شود. این آش با روغن داغ، پیاز داغ، آبلیمو و نان سنگک سرو می‌شود. سبزی این آش تره و ترخون است و در تهیه آن از گوشت استفاده می‌شود.

مواد لازم تهیه آش سبزی :
برنج: ۳ لیوان
گوشت: ۵۰۰ گرم
لوبیا سفید: یک لیوان
نخود: یک لیوان
عدس: یک لیوان
تره: یک کیلو
ترخون: ۱۰۰ گرم
روغن به میزان لازم
زردچوبه و پودر دارچین به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

 


طرز تهیه آش سبزی :
برنج و حبوبات را از شب قبل خیس کنید. حبوبات را جداگانه بپزید و کنار بگذارید.

پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت دهید. بهتر است از گوشت گردن یا سردست استفاده کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، مقداری آب، زردچوبه و پودر دارچین بیفزایید تا با گوشت بپزند. پس از اینکه گوشت پخت، آن را ریش ریش کنید.

در قابلمه‌ای چند لیوان آب بریزید. برنج، تره و ترخون خرد شده را با نمک و فلفل در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم بگذارید تا برنج بپزد و شل شود. در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ سبزی تیره نشود.

تره و ترخون را قبل از افزودن به برنج، کمی با روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

حبوبات و گوشت پخته شده را به مخلوط برنج و سبزی اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید مواد را در میکسر بریزید تا یکدست و مانند حلیم شود. در مراحل آخر پخت باید مرتب آش را هم بزنید. راز اصلی خوشمزه شدن و کشدار بودن این آش، هم زدن آن است.

وقتی آش غلیظ و کشدار شد، آماده است. آن را با پیاز داغ تزیین و سرو کنید.