آموزش درست کردن آش رشته برای ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه آش رشته
-
-
- نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی ۴۰ گرم
- عدس ریز ۵۰ گرم
- پیاز متوسط ۳ عدد
- روغن به مقدار لازم
- زرد چوبه ۱ قاشق غذا خوری
- اسفناج ۲۰ گرم معادل ۱۰ عدد برگ متوسط
- جعفری ۲۰ گرم معادل ۱۰ عدد
- تره ۳۰ گرم معادل ۱۵ شاخه تره
- شوید ۱۰ گرم معادل ۱۰ شاخه
- گشنیز ۲۰ گرم معادل ۳۰ شاخه
- نعناع خشک ۲ قاشق غذا خوری
- رشته آش ۷۰ گرم
- سیر ۲ حبه
- کشک ۲ قاشق غذا خوری
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
-
طرز تهیه کامل آش رشته
از شب قبل نخود و لوبیا ها را باهم در ظرفی خیس میکنیم و عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میدهیم .پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن لح نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم.
نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با ۵ لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم و یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.
مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو وآب گیری خرد میکنیم .
سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نمیده .
بعد از آماده کردن سیزی میریم سراغ پیاز هایی که از شب قبل خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغتن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری ۴ قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع ها را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از ۱۰ ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.
باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.
بعد ازیک ساعت که لوبیا ها پخت عدس و سبزی را به آن اضافه میکنیم و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید .
بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سیزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.
بعد از این زمان داخل لیوانی ۲ قاشق غذا خوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.
بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغمان را در داخل آش می ریزیم و بعد از کمی هم زدن در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را بهم میزنید.
در داخل آن میریزیم .باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند . در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم .
دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود.
و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن است چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است. برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنی
https://destani.ir/?p=11371
Friday, 13 December , 2024