آش اسفناج یکی از آش‌های خوشمزه است که راحت تهیه می‌شود و برای درمان سرماخوردگی مفید است. در این غذا از سبزی آش استفاده نمی‌شود و تنها سبزی آن اسفناج است. در صورتی که فصل اسفناج نبود، می‌توانید از برگ چغندر برای تهیه این آش استفاده کنید. مواد لازم تهیه آش اسفناج : اسفناج: یک […]

آش اسفناج یکی از آش‌های خوشمزه است که راحت تهیه می‌شود و برای درمان سرماخوردگی مفید است. در این غذا از سبزی آش استفاده نمی‌شود و تنها سبزی آن اسفناج است. در صورتی که فصل اسفناج نبود، می‌توانید از برگ چغندر برای تهیه این آش استفاده کنید.

مواد لازم تهیه آش اسفناج :

اسفناج: یک کیلو
برنج: نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
عدس: یک پیمانه
ماش: نصف پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۳ حبه
کشک: یک قاشق غذاخوری
آویشن: یک قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم


طرز تهیه آش اسفناج :

حبوبات را از شب قبل جداگانه خیس کنید تا بهتر پخته شوند و نفخ آن‌ها از بین برود. در این مدت یکی دو بار آب آن‌ها را عوض کنید.

لوبیا را پس از خیس خوردن بپزید و کنار بگذارید.

پیاز و سیر را ریز خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند؛ سپس با عدس، ماش، برنج و ادویه‌ها به لوبیای پخته شده اضافه کنید.

برای تهیه این آش می‌توان به جای برنج از بلغور گندم یا جو استفاده کرد.

وقتی تمام مواد پخته و برنج له شد، اسفناج خرد شده را به آش افزوده، کمی شعله را زیاد کنید تا حدود بیست دقیقه بجوشد و لعاب بدهد؛ سپس حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج بپزد.

در نیم ساعت پایانی پخت، مقداری نعناع داغ و یک قاشق کشک به آش افزوده، صبر کنید تا خوب جا بیفتد.

وقتی آش آماده شد، آن را در کاسه بریزید و با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک تزیین و سرو کنید.

در صورت تمایل می‌توانید گوشت قلقلی درست کرده و هنگام سرو در آش بریزید تا مجلسی شود.