در بعضی مناطق آذربایجان در مهمانی‌های رسمی شان، پلوی مخلوط و پروپیمانی درست می‌کنند که به آجیل پلو معروف است. شما هم این پلوی خوشمزه و پررنگ و لعاب را برای مهمانی هایتان امتحان کنید.

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر

  • برنج: ۵۰۰ گرم
  • مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
  • برگه زردآلو: ۳۰۰ گرم
  • برگه قیسی: ۵۰۰ گرم
  • خلال بادام: ۲۰۰ گرم
  • خلال پسته: ۲۰۰ گرم
  • زرشک: ۳۰۰ گرم
  • پیازمتوسط: ۲ عدد
  • زعفران سائیده شده: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کره: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. ابتدا تکه‌های مرغ را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس آن‌ها را خرد کنید. برنج را هم از چند ساعت قبل خیس کنید.

۲. قابلمه‌ای حاوی آب روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس برنج را همراه با نمک به آن اضافه کنید و بگذارید مغز آن نیم پز شود. بعد آن را آبکشی کنید.

۳. برگه‌های زردآلو را بشویید و در کاسه مناسبی حاوی مقداری آب حدود ۲ ساعت خیس کنید. زرشک را نیز پاک کرده و پس از شستن در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. حالا قیسی‌ها را هم بشویید و از وسط نصف کنید. قیسی‌های نصف شده را در مقداری آب خیس کنید.

۴. در یک تابه مناسب مقداری کره بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. سپس کمی زعفران به آن اضافه کرده و قیسی‌ها را در مخلوط کره و زعفران کمی تفت دهید. از طرف دیگر یکی از پیاز‌ها را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید. سپس در تابه دیگری مقداری کره بریزید و پیاز خرد شده را در آن سرخ کنید. در این فاصله برگه‌های زردآلو را نیز داخل سبدی بریزید و بگذارید آب اضافی آن‌ها خارج شود. پس از آن، به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. زرشک را هم به صورت جداگانه در کره یا روغن سرخ کنید.

۵. پیاز دیگر را نیز به صورت خلالی خرد کنید و در تابه دیگری حاوی کمی کره و زعفران تفت دهید. پس از آن تکه‌های مرغ را همراه با نمک اضافه کرده و سرخ کنید.

۶. در قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و ته آن را با سیب زمینی یا نان بپوشانید. سپس برنج، مخلوط برگه زردآلو، قیسی، خلال بادام و پسته و زرشک را به صورت لایه لایه آنقدر بریزید تا مواد تمام شود. بعد آن را به روش معمول دم کنید.

یه جور دیگه

هنگام کشیدن برنج مخلوط، مقداری از تکه‌های سرخ شده مرغ را در لابه لای مواد ریخته و مقداری را نیز در کنار بقیه مواد روی برنج بریزید.